Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már tegnap elkelt a Hónap legundorítóbb nyilatkozata-díj

Szűcs Gábor

2022.06.05. 18:10

Június 4. fontos nap Magyarország történelmében. A nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum idén 102. évfordulója, illetve a nemzet szemkilövetőjének születésnapja. Utóbbi pártja, az (anti)Demokratikus Koalíció politikusa, a VII. kerület polgármestere, Niedermüller Péter osztott meg a közösségi oldalán egy olyan bejegyzést, amitől minden jó érzésű embernek felfordul a gyomra. A nyilatkozatból tökéletesen láthatjuk, hogy míg a baloldal a kormánypártokat vádolja a társadalmat megosztó politizálással, addig valójában ők azok, akik kizárólag és minden erejükkel erre játszanak.

 

Niedermüller szombat esti Facebook-posztját két részre lehet osztani: az első felében a különböző foglalkozást űzőket, a másodikban pedig általánosságban a magyarok próbálta hergelni és egymás ellen uszítani. Mindezt ízlésesen, elegánsan, hazugságokkal átszőve a nemzeti összetartozás napján. Csak olyan „dékásan”. A DK-s politikus szerint vannak olyanok, akikre nem terjed ki az „orbáni összetartozás”, gondol itt „az alul fizetett pedagógusokra, az összeomlott egészségügyet a hátukon cipelő orvosokra és ápolókra, a megélhetési gondokkal küszködő szociális munkásokra, a kilátástalansággal küszködő közmunkásokra, azokra a fiatalokra, akik úgy hagyják maguk mögött Orbán Magyarországát, hogy hátra sem néznek, a csirkefarhátat sem megfizetni tudó idősekre, a társadalom perifériájára szorult honfitársainkra”.

Azt, hogy „alulfizetett”, egybe kell írni, de, mint tudjuk, a helyesírás nem baloldali műfaj, így a további ilyen jellegű hibák keresése helyett inkább a megfogalmazott, magvas gondolatok valóságtartalmát vegyük górcső alá! Ami a pedagógusokat illeti, 2020-ban 796 milliárd forinttal jutott több pénz az oktatásra, mint 2010-ben, és míg 2010-ben a 100 diákra jutó pedagógusok száma 8,7 volt, 2020-ra ez a már 9,6-ra nőtt. Egy húsz éve tanító, főiskolai végzettségű pedagógus 2010-ben bruttó 149 ezer forintot keresett, míg 2018-ra ez az összeg már bruttó 301 ezer forintra emelkedett. A 2020-ban bevezetésre került ágazati szakmai pótlék az alapilletmény 10 százaléka volt, ez azonban idén most 20 százalékra nőtt, ami azt jelenti, hogy a pedagógusok bére 9 százalékkal emelkedett 2022. január 1-től. Így idén egy, a példában már említett, húsz éve oktató főiskolai végzettségű tanár bruttó 362 ezer forintot keres.

És akkor nézzük az „összeomlott” egészségügyet! Az orvosok bére 2010 óta két és félszeresére emelkedett, 2018-hoz képest 80 százalékkal nőtt, az ápolóknál pedig egy többéves, átfogó béremelési program zajlik, 2022-re a két és félszeresét fogják keresni annak, mint amit 2018-ban kerestek. Az Országos Mentőszolgálatnál szolgálatot teljesítő orvosok és mentők bére 67 százalékkal emelkedett 2010 óta. A Rezidens támogatási program ösztöndíjrendszerére a kormány 20,2 milliárd forintot biztosított, és indulása óta csaknem hatezren vették igénybe. A szakdolgozók bére 2010 és 2022 januárja között több mint háromszorosára emelkedett. Niedermüller főnöke, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt, 2006 után drasztikus kórházbezárásokra került sor, annak ellenére, hogy az akkori egészségügyi miniszter, Molnár Lajos megígérte, ilyenre nem fog sor kerülni. Számos kórházban csökkentették az aktív ágyak számát (2006 és 2010 között 12 ezer kórházi ágyat szüntettek meg), összevonások, kapacitásleépítések történtek. 2010 és 2018 között hivatalos adatok szerint 77 kórház, 54 szakrendelő és 97 mentőállomás újult meg, emellett 23 szakrendelő és 30 mentőállomás épült országszerte.

A VII. kerület polgármestere képes volt leírni azt, hogy „gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.” A fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat (és így talán saját magát is, bár ki tudja...) rémisztő képződménynek nevező politikus szerint a Trianon következményeként határainkon kívül rekedt honfitársainknak „megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye…” Az, polgármester úr, az maradt meg... főleg, ha az úzvölgyi incidensre, a romániai magyar iskolákra firkált horogkeresztekre, vagy épp a Beneš-dekrétumokra gondolunk.

Két tényt nem szabad soha elfelednünk, bármit is mond az ellenzék, és bármennyire is próbálnak magyart magyar ellen fordítani:

  1. A baloldalon mindig van lejjebb, ennek ékes példája jóformán minden újabb Niedermüller-megszólalás.
  2. „...testvéred minden magyar, bárhol is éljen.”

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére