Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter izzad

Pozsonyi Ádám

2022.02.17. 16:40

 

Izzad Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje. Úgy viselkedik, mint a kisdiák, aki érzi, hogy letelt a félóra, lassan be kéne adni a számtan dolgozatot, így hát gyorsan irkál valamit a lap aljára, megböki a padtársát, és a függvénytáblázatban turkál puska után.

Hiába, Márki-Zaynak fogytán az ideje, közeledik a pillanat, amikor be kell adni a majdnem üres lapot, ahová értelmes programokat kellett volna írnia, most kezdődik a választások előtti hajrá.

Mit írjunk a papírra? Mit mondjunk az embereknek? – emeli az égre a tekintetét Márki-Zay. Majd az órára néz: Még van öt perc. És dönt.

Mondunk valamit, valami nagyot, vadat, és jól hangzót, aztán lesz valahogy. (Mi Japán fő iparága? Tanár úr kérem, öööö… kikötőipar.)

 

„A lopott pénzből megvett földeket államosítani kell!” – ezt mondta Márki-Zay Péter, pontosabban írta a lap aljára. Pécsett hangzott ez el, amikor sajtótájékoztatót tartott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármestere, Péterffy Attila, Pécs polgármestere, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke részvételével szerdán.

„Államosítani kell a lopott pénzből megvásárolt földeket”.

Értjük. Hogy kuláklista lesz-e, arról nem nyilatkozott most Márki-Zay. Lehet azért, mert már van.

 

Itt belelendült Péter, s odavetette a papírra: „Mészáros Lőrinc esetében nyugodtan felmerülhet a vagyonelkobzás gondolata is”.

Ez a vagyonelkobzás tetszett neki. Tökös dolog. Érzete, hogy felpezsdül a vére, így hát folytatta:
„Ez a választás valójában egyetlen egy népszavazás lesz, Orbán Viktor sorsáról. Arról, hogy a bűnözők börtönbe fognak menni, vagy pedig tovább rabolhatják az országot.”

Börtön. Ez is egy férfias szó, macho kifejezés. Dédelgette ezt magában, már látta Orbánt a siralomházban, majd rájött, hogy a halálbüntetést egy vérbeli haladó nem támogathatja.

 

Itt felsóhajtott Márky-Zay, elmondott magában egy négerviccet, majd folytatta.

„Támogatnám Ukrajna felvételét a NATO-ba. A jelenlegi helyzetben a NATO keretein belül minden segítséget megadnék az országnak.”

Hogy miért akarja egy magyar politikus – netán miniszterelnök – támogatni azt az országot, amely jogaitól fosztja meg a Kárpátaljai magyarságot, arra nem tért ki.

 

7 héttel a választás napja előtt még nem nyilvános a közös ellenzéki program, de Márki-Zay a Partizán vasárnapi adásában elárult pár titkot. Íme, az egyik.

A miniszterelnök-jelölt arra biztatja a szavazókat, hogy a kormány népszavazási kérdéseiről szóló szavazólapot tépjék szét, ne vegyék fel vagy szavazzanak érvénytelenül, mert „fideszes aberrált kérdésekre nincs értelme válaszolni.”

 

A tanár jelezte, hogy az idő lejárt, majd bekérte a dolgozatokat, s a majdnem üres papírlapot szemlélve kimeresztette a szemét, s megkérdezte, miért üres félig a papír. Márky-zay érezte, hogy most valamit mondani kell. Menteni a helyzetet. Mindegy, hogy van-e értelme vagy sincs.

Ezt sikerült:
„A járvány miatt 2020-ban nagy volt a gazdasági visszaesés, és onnan könnyű hirtelen visszapattanást elérni, ezért szerinte ez az eredmény tulajdonképpen nem mond sokat.”

A tanári kar és a választók majd értékelik a dolgozatot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére