Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mit akar Alexander Soros az európai migrációval?

Jog és Szabadság

2021.09.28. 08:00

Az Egyesült Államokban a Covid-19 terjedését egyértelműen összekapcsolják a fokozódó bevándorlási hullámmal.

Alexander Soros egyik legutóbbi Twitter-bejegyzésében azt szorgalmazza az afgán válság apropóján a görög határvédelemre is utalva, hogy ne falakat építsünk, inkább engedjük be a migránsokat, és nyújtsunk nekik segítséget.

Míg Alexander Soros és a balliberális politikusok folyamatosan szorgalmazzák a migránsok beengedését az Európai Unióba, addig a legtöbb európai állam ennek megakadályozására törekszik. Több államfő is belátta, hogy el kell kerülni a 2015-ben kialakult helyzet megismétlődését. A távozó Angela Merkel német kancellár Berlinben kijelentette, hogy az otthonukhoz minél közelebb kell segíteni a menekültté váló afgán állampolgárokat. Véleménye szerint a segítségnyújtást az Afganisztánnal határos országoknak kellene megvalósítani, és ezeket az országokat kellene támogatni abban, hogy ezt a lehető legmegfelelőbb mértékben tudják végrehajtani. Más európai vezetők továbbmentek, és nem várják meg, amíg a migránsok újra Európa kapuin dörömbölnek, így belekezdtek a határ menti védőkerítések építésébe. A bolgár belügyminiszter, Bojko Raskov nyilatkozatában arról beszélt, hogy egy hónapon belül afganisztáni migránsok áradata fogja elérni a bolgár határt. Ennek következtében a bolgár kormány ismét megerősíti határainak védelmét, valamint elkezdi a korábban megépített határkerítések kijavítását. A migránsok Európai Unióba való érkezésére azonban nemcsak a Balkán felől, de északról, Fehéroroszország irányából is lehet számítani. Lengyelországban és Lettországban szintén kerítésépítésbe kezdtek a fehérorosz határ mentén, mivel itt is egyre növekszik az illegális határátlépők száma.

A Soros-féle hozzáállást már megtapasztalhattuk a 2015-ös migránsválság idején, láttuk, az mennyire megviselte az egész Európai Uniót. Az elvbarátok nem tágítanak a nyilvánvalóan kudarcos megoldásoktól, sőt most a NATO-nál (ahogy az Európai Bizottságnál) is felmerült, hogy kvótaalapú rendszert vezessenek be a hátramaradott emberek kimenekítésére. Meg akarják szabni, hogy ki mennyi afganisztáni menekültet fogadjon be azok közül, akik segítették a NATO afganisztáni misszióját. Persze mindezt csupán ideiglenesen (amit valószínűleg senki nem hisz már), ki tudja, milyen számítások alapján kellene befogadni a migránsokat. Az ilyen javaslatokat határozottan vissza kell utasítani, hisz egyedül amögött van ráció, hogy csak azokat menekítsük ki, akik a szövetségeseket, például a magyar katonákat közvetlenül segítették. Ennek a feltételnek a magyar kormány már eleget is tett. Magyarország és most már egyre több tagállam megtanulta, hogy nem lehet engedni semmilyen manipulatív és homályos mechanizmusnak. Csírájában el kell folytani minden olyan törekvést, amely migránsok százezreit engedné be Európába.

Az afgán helyzet nagyon hasonlít a pár évvel ezelőtti szíriai helyzethez. Ha ránézünk a térképre, nyilvánvaló, hogy mivel Irán nem fogja megállítani a menekülthullámot, több százezer ember hamar el fogja érni Törökországot. Onnan már karnyújtásnyira van a Nyugat-Balkán, és csak pár lépés, s meg is érkeztünk a magyar határkerítéshez. Igaz, jelenleg érvényben van az Európai Unió és Törökország közötti egyezmény, miszerint a törökök vállalják, hogy hatmilliárd euróért cserébe nem engedik tovább a migránsokat Európa felé. A megállapodáshoz a török állam tartotta is magát, és valóban megtett mindent, hogy a migránsok áramlását megállítsa, azonban az unió nem fizette ki nekik a teljes ígért összeget. Ráadásul Brüsszel és több nyugati állam folyamatosan kritizálja Törökországot, ami miatt valószínűleg egyszer betelik a pohár.

A fentiek tükrében nyilvánvaló, hogy Alexander Soros állítása egyáltalán nem célravezető, sőt káros. Hiszen a falak lebontása egy újabb migrációs válsághoz vezetne, ami az egész Európai Unió további gyengítését szolgálná. A Magyarországon és Európa több államában is felállított védőkerítések már a múltban is hatásosan megakadályozták az illegális bevándorlók Európa szívébe történő beáramlását, ezzel nagyban hozzájárulva az európai kultúra védelméhez és biztonságunk megőrzéséhez. Az egyetlen észszerű megoldás, hogy nem idehozzuk a bajt, hanem helyben próbáljuk kezelni a problémát.

Mindeközben azok a migránsok, akik az elmúlt időszakban illegálisan keltek át az Egyesült Államokba a Hidalgo belépési pont közelében, egy körülbelül 20 fős csoportban, azt mondták, nem aggódnak amiatt, hogy a végső amerikai célállomásukra vezető út bármely pontján elkapják a Covid-19-et.

Egy kisebb, körülbelül nyolc migránsból álló csoport augusztus 7-én illegálisan lépett be az Egyesült Államokba La Joya közelében, Texasban. Mindannyian maszkot viseltek, és azt mondták, hogy Honduras elhagyása előtt nem tudtak oltáshoz jutni. A Reuters szerint a hondurasiak mintegy 14 százalékát oltották be, és az ország naponta mintegy 1500 új esetről számol be.

„Nem volt esélyem beoltatni magam, nem volt oltás. Távozáskor nem voltak vakcinák” – mondta egy El Salvador-i nő, miután augusztus 6-án illegálisan belépett az Egyesült Államokba. A Reuters szerint azonban Honduras lakosságának közel 40 százalékát beoltották.

Több száz migránst, aki illegálisan érkezett az Egyesült Államokba, végül kiengedtek a szövetségi őrizetből a texasi McAllen belvárosában, és a Rio Grande-völgyi Katolikus Jótékonysági Szövetséggel együttműködő cég tesztelte őket. Augusztus 4-én körülbelül 1500 migránst bocsátottak szabadon a városban a koronavírus-járvány miatt, ami miatt a városi tisztviselők katasztrófanyilatkozatot adtak ki.

Ha egy migráns vírustesztje pozitív, akkor a texasi Mission Anzalduas Parkban kialakított ideiglenes táborba szállítják, ahol több százan gyűltek össze a pavilon és az ideiglenesen felállított sátrak körül. A migráns családok több mint 18 százalékának és a kísérő nélküli gyermekek mintegy 20 százalékának pozitív volt a koronavírustesztje, miután kiengedték őket a szövetségi őrizetből. Több mint 15 ezer migráns volt akkor szövetségi őrizetben, azonban a határőrség tisztviselői nem tesztelték őket, kivéve ha tüneteket mutattak.

Az esetek számának növekedése „igencsak megerőlteti a civil szervezetek és önkormányzatok kapacitását” – derült ki a belbiztonsági minisztérium dokumentumából. A dokumentum szerint a delta variáns és a szövetségi létesítmények túlzsúfoltsága vezet az esetszámok gyors növekedéséhez.

A texasi és floridai republikánus kormányzók azt mondták, hogy az illegális migránsok felelősek a delta variáns amerikai terjedéséért. Greg Abbott texasi kormányzó rendeletet adott ki, amely korlátozza a migránsok szállítását az államban, hogy megállítsa a vírus terjedését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére