Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem fog szólni az iskola a szülőknek a gyerekük nemváltásáról

Woke-figyelő

2021.10.29. 18:00

Könnyen lehet, a szülők nem is fognak tudni arról, hogy a lányuk már fiúként jár iskolába, ahol hímnemű személyes névmást használnak vele kapcsolatban. A legsúlyosabb probléma az, hogy nem egyedi esetről van szó.

A woke- és a genderideológia nem ismer határokat, ahogyan a követőik sem. Az egyik wisconsini tankerület bejelentette, hogy a hozzájuk tartozó iskolákban a tanároknak nem lesz kötelező szülői beleegyezést kérni, mielőtt a diákokat az általuk preferált neműként azonosítják. Azaz lehet, hogy nem is szólnak a szülőknek, hogy a lányuk már fiúként fut az iskolában, és hogy ebbe a tanárok is beleegyeztek. A prioritás inkább az lesz, hogy maguk a gyerekek hogyan akarják azonosítani magukat, és milyen névmásokat preferálnak magukkal kapcsolatban.

A tankerület tanulmányi osztályának vezetője egy szülőknek írt üzenetben elmagyarázta, miért is vezették be az új szabályozást. Matthew Kaemmerer szerint a tankerület elkötelezett aziránt, hogy a diákoknak biztonságos, támogató és befogadó környezetet biztosítsanak, ennek pedig része, hogy tiszteletben tartják az esetleges nemváltásukat.

Az új szabályozás több problémát is felvet, többek között azt, hogy nincs meghatározva a diákok kora. Tehát akár egy hétéves kisiskolás is egyik napról a másikra nemet válthat, a szülei tudta nélkül, és ezt az iskolák a jelek szerint támogatni fogják. Ezzel kapcsolatban az egyik tankerületi dolgozó arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozás csak azokat a diákokat érinti, akik transzneműek, vagy gendernonkonformként azonosítják magukat, azaz egyik nemhez tartozónak sem érzik magukat. Így az ő megszólításuk lehet más az iskolában, alkalmazkodva az új nemhez – a helyzeten azonban ez nem sokat javít.

Nem meglepő, hogy nem minden szülő örült a tankerület döntésének. A Federalist oldalának az egyik szülő azt nyilatkozta, hogy felháborítónak tartja az új szabályozást. Azt kifogásolta, hogy ha a fia egyszer csak lányként kezdi el azonosítani magát, akkor, ha azt elrejti előle az iskola, talán nem is tudja meg soha. A Federalist egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy Oshkosh, ahol a tankerület található, nem egy tipikus baloldali város, ahol gyakori lenne a baloldali ideológiák követése. Sokkal inkább egy tipikus középnyugati külvárosi részről van szó, a térségben pedig megoszlanak a demokraták és a republikánusok, így emiatt is érdekes a tankerület szélsőséges döntése.

Az eset ráadásul (sajnos) nem egyedi. Skóciában a kormány új irányelvei szerint az iskolás gyerekek szülői beleegyezés nélkül változtathatják meg a nemüket, a tanároknak pedig ennek megfelelően kell kezelniük őket – anélkül, hogy értesítenék a szülőket. Sőt, a tanároknak inkább azt tanácsolják, hogy támogassák a nemet váltani akaró gyerekeket, és használják az új névmásokat. Tavaly pedig az egyesült államokbeli Madison Metropolitan tankerület is bejelentett a wisconsinihez hasonló szabályozást. Ők azonban szinte azonnal egy perrel kerültek szembe, amit a szülők indítottak, és meg is nyertek, így a tankerületben végül nem vezették be a nemváltással kapcsolatos új elveket. A bírósági ítélet szerint nem alkothatnak olyan szabályokat, amelyekre hivatkozva a tanárok elhallgathatnának információkat a szülők elől a gyerekükkel kapcsolatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére