Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán rémálma

Bohár Dani

2020.01.26. 09:30

Jakab Péter, a Jobbik új vezetője elnöki beszédében azt mondta magáról, hogy ő a miniszterelnök rémálma. Orbán Viktor nyugodt éjszakákra számíthat.

Elnököt választott a Jobbik. A cigányverő, exszkinhed Sneider Tamás leköszönt, a száraztészta hazai reklámarca pedig beköszönt. Nem túlságosan nagy meglepetésre (más nem indult) Jakab Péter lett az egykor szebb napokat is megélt párt elnöke.

Hova jutottak Pongrátz Gergely örökösei?

Kamasz voltam ugyan, de emlékszem még azokra az időkre, amikor a Jobbik megalakult és az első politikai sikereit elérte. Soha nem vonzódtam a szélsőségek felé, azt viszont becsültem a párt tagjaiban, hogy komoly és fontos nemzeti (!) ügyek mellett álltak ki. Ha objektíven vizsgáljuk a múltat, ki kell jelentünk, hogy a Jobbik hiteles formációnak tűnt a maga kategóriájában. 2020-ra viszont eljutottak oda, hogy ennek az egykor keményvonalas és egyenes pártnak Jakab Péter lett az első embere. Jakab Péter, ízlelgessük kicsit ezt a helyzetet.

A kedvenc történetem Jakab Péter életéből, amikor kikérte magának, hogy egykori munkatársaim a Keménymag című műsorban „Jákobnak” becézték, ugyanakkor azzal semmi problémája nem volt és nincs a mai napig, hogy a párton belüli legfőbb szövetségese a jelenleg EP-képviselő Gyöngyösi Márton korábban listázni akarta a Parlamentben a zsidókat, ahogy amiatt sem akadt ki, hogy egy másik párttársa, Kulcsár Gergely teleköpte a Duna-parti cipőket.

Jakab Péternek komoly frusztrációból fakadó önértékelési problémái lehetnek. Valószínűleg ezért tesz normális emberek által nehezen dekódolható dolgokat. Mint például ez: demokratikus úton – szerencsére – soha nem történhet meg, hogy az Országgyűlésben elfoglalja a miniszterelnöki ülést, ez azonban nem érdekli. A parlamenti balhék élharcosaként fogta magát és beült Orbán Viktor székébe. Igen, mint egy óvodás. Pontosabban egy sértődött óvodás.

A Jobbik új elnöke az az ember, akit valójában csak a botránykeltés érdekel. Ebből láthattunk már szösszenetek tv-stúdiókban is. Balhézott, amikor meghívták és balhézott azért is, ha nem hívták. Komolyan, nem lehet kiigazodni rajta.

Jakab Péter volt az első jobbikos politikus, aki nyíltan közösséget vállalt Gyurcsány Ferenccel és a teljes ellenzékkel. Azzal a baloldallal, akik miatt és ellen egyébként a Jobbik annak idején létrejött. Ez az elvtelen szövetség egyébként minden irányból annyira végtelenül gusztustalan, hogy párját ritkítja világ szinten is. A Jobbik részéről egyértelmű árulás, a baloldalról nézve pedig teljes önfeladás.

Gerinces fickó ez a Jakab. Tökéletes lesz Jobbik elnöknek.

Frissen megválasztott elnökként beszédében azt vizionálta, hogy ő lesz Orbán Viktor rémálma. Hatalmas szerencséje van a miniszterelnöknek, mert akkor ezek szerint nyugodt éjszakákra számíthat.

Jakab neki is látott a munkának. A pontosság és a precizitás jegyében délután 5 órára meghirdettek egy sajtótájékoztatót, amelyet aztán este 9 kor tartottak meg 4 óra csúszással. Idén 30 éves leszek, 10 éve dolgozom a médiában, körülbelül ezer sajtótájékoztatón jártam eddig, viszont ilyet még soha nem tapasztaltam. A jobbikosok órákig várakoztatták a teljes magyar sajtót. Megértem, hogy nekik a korábban már említett frusztrációk miatt ez öröm és a hatalom gyakorlásának valami teljesen kifordult értelmezése, de a felgyülemlett stresszt máshol és máson is levezethetnénk.

Aztán 4 óra (!) csúszással megjött Jakab és a brigádja, majd elmondta, hogy új világot szeretnének, a 2010 előtti és utáni időszakokból sem kérnek, előbbi nem lesz egyszerű, hiszen egy bizonyos Gyurcsány Ferenc a nyakukban liheg állandóan azért a néhány szavazóért, de Jakab majd ezt is biztosan megoldja. Vagy ha nem az sem baj, hiszen a Jobbik már régóta nem az emberekről szól, sokkal inkább a közpénz egymás közötti elosztásáról. Ingyen az árulást senki nem vállalja.

Jakab Péter 2022 nyaráig lesz a Jobbik elnöke, ha így folytatódik a párt története, akkor utána már nem is nagyon kell tisztújítást tartani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére