Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbánnal barátkozni tilos

Pozsonyi Ádám

2022.01.25. 12:00

 

A modern világ jellemzője, hogy egyszerre több információt is felkínál. Ez amúgy egyszerre jó is meg rossz is. Valahol hasznos, de más szinteken meg nem jó, ha túl sok választási lehetőség van. Az emberi lélek nem tud mit kezdeni a végtelennel. Amikor gyerekkoromban három heavy metal kazettám volt, azt ronggyá hallgattam, most korlátlan mennyiségű van a neten, és közel sem olyan fontos, és ez bizony nem csak életkori kérdés.

Két oldalt is megnyitottam a windows-ban. Az egyik egy videós beszélgetés, ahol a CPg együttes beszél a 80-as évekről, a pártállami időkről, a ki és betiltásokról. Ezek mai szemmel komikusak, és a csehszlovák újhullám filmjeire emlékeztetnek, a rendőrrel, aki minden áldott nap megjelent a fiúk albérletében, és kérte a személyi igazolványt, úgyhogy már alvás előtt előre kikészítették egy székre, meg az iskolai zaklatásokról, ugyanis a Vasútforgalmi Szakközépiskola házirendjébe bele volt írva, hogy „A CPg-vel barátkozni tilos!” Mármint, hogy a tagokkal. Ki is rúgtak embereket az iskolákból emiatt. Teljesen szürreális, csak sajnos itt vérre ment a dolog.

A CPg-vel barátkozni tilos! Ez ugrott be, amikor a másik linkre kattintok. Nem friss a hír, de elém csak most került először. ” Törölték Orbán Viktort a híres oxfordi diákok listájáról.”

„Orbán Viktor 1989-ben, az ELTE jogi karának elvégzése után tanult a világ egyik legjobb egyeteméhez, az Oxfordhoz tartozó Pem­broke College-ban. Tanulmányait azonban 1990-ben felfüggesztette, hogy hazatérjen az országgyűlési választásokra. A miniszterelnök neve így is szerepelt a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listáján. Most azonban levették.”

Egy másik portál így fogalmaz: „Orbán Viktor az egyetlen, aki úgy került le a listáról, hogy nem vonult nyugdíjba, vagy nem ért véget egy magas rangú politikai-közjogi megbízatása. (…) Felkerült viszont mintegy másfél tucat új név, köztük Tony Abbott, Ausztrália kormányfője, Ruth Hunt, a Stonewall nevű melegjogi – saját állításuk szerint Európában a legnagyobb ilyen jellegű – szervezet vezetője.”

Melegjogi aktivistára cserélte Orbánt az Oxfordi egyetem. Hát, ez nagyon megy haladóéknál azóta is. Amerikában rendszeres manapság, hogy legendás történelmi alakok szobrait távolítják el, és tesznek helyükre bűnözőkét. Nálunk is szokás volt 47-után, hogy szobrokat távolítottak el, legendás, történelmi utcákat-tereket kereszteltek – bocsánat a klerikális jelzőért – át. Mert ugye az, hogy a Tátika utcát átnevezik Petőfi utcára, az mindegy. De a Fővám tér helyett Dimitrov tér, az kicsit durva. Az olyan, mint kirúgni az embereket egy iskolából, mert barátkoznak valakikkel, akikkel nem szabad, vagy törölni valakit az egyetem diákjainak listájáról, mert nem jól viselkedik, és nem azt mondja, amit illene. De hát – ahogy az Index megírta nemrég – azóta csalódott Orbán Viktorban az oxfordi mentora, szerinte ma már kínos lenne egy találkozó. Holott akkor „Laza volt, karizmatikus, kissé csipkelődő; egy rocksztár személyiségjegyeit hordozta.” Ez biztos azóta elmúlt. A Blikk megkérdezte a későbbi miniszterelnök egyik akkori – neve elhallgatását kérő – diáktársát is, aki szerint „a fiatal politikus részt vett a társasági életben, és nem riadt vissza attól, hogy megszegje a szabályokat.”

Ez különös. Orbán ma pont ezt teszi, és erre törlik a nevét?

Mellesleg ez a régi történet nem Orbánról állít ki szegénységi bizonyítványt, hanem az intézményről és a korszellemről. De hosszú távon mindegy. A Dimitrov tér ismét Fővám tér lett, a Vámház körút sem Tolbuhin körút, a CPg ma is koncertezik, és szerintem Orbán fog kapni egyszer egy külön listát. Emlékszünk még a Madagaszkár pingvinjei karácsonyi kiadására? Ahol Julien király azt mondja a távozó Mikulásnak, hogy nem húzhatja le a virgács listáról, mert ő maga a virgácslista? Mos, az idő az nekünk dolgozik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére