Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Polgáron nyitva van a gyűlölet virágboltja

Horváth K. József

2021.03.11. 18:40

A romlottság, a szándékos törvénysértés, a kormányellenes lázítás újabb díszpéldányait sodorta elém az élet. Nem fogják elhinni, de mind a kettőt a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc személye köti össze. Na, és az Orbánnal szembeni gyűlölködés, ami sajnos ebben a dimenzióban elmaradhatatlan.

 

Az egyik egy Hajdú-Bihar megyei településen történt, Polgáron, ahol a helyi polgármester, Tóth József nem vacakolt: szembement a kormány járványügyi intézkedéseivel, lehetővé téve a virágboltok nyitva tartását március 8-a után is. Tóth József egyszerűen észszerűtlennek tartotta ezt az intézkedést, és helyesnek gondolja figyelmen kívül hagyni ezt a kormánydöntést. Ő, a polgármester helyesnek gondol ezt meg azt, miközben arról az Országgyűlés által legitimált magyar kormány hivatott dönteni. Ez a jogállamiság fundamentuma. Mintha a polgári városháza portása úgy döntene, hogy nem tarja helyesnek, ha a polgármester bemegy a hivatalába dolgozni, ezért nem engedi be a kapun.

Az már csak hab a tortán, hogy Tóth további szabálytalanságra is ösztönzi a megbüntethető virágboltosokat. Azt kéri ugyanis a gyűlölet virágboltosaitól, hogy akik hozzá fordulnak segítségért, azok a számlát Tóth József polgármester nevére állíttassák ki a hatóságokkal.

Szóval több sebből vérzik a dolog. Amiért erre egyáltalán sor kerülhetett, az nyilván a polgármester Demokratikus Koalícióhoz való kötődése. Más normális földi halandónak ugyanis eszébe sem jut, hogy egy település vezetőjeként szembemeneteljen a törvényes renddel, megtagadja a járványügyi intézkedések között magas szintű jogszabállyal elrendelt szigorítások végrehajtását. Bár Tóth Józsefnek még MSZP-s időszakában is volt ütközése a törvénnyel, neki nem újdonság szembemenni a fennálló rendelkezésekkel, de ez a mostani nyilvánvalóan más. Ez színtiszta provokáció. Hiába beszél arról, hogy fontos nemzeti ünnep közeledik, meg hogy hogyan lehetne temetéseket tartani koszorúk, virágok nélkül, járvány idején ezek az érvek nem érvek. Egyébként is megvehetők a piacon, amely jogszerűen tart nyitva. Napjainkban pedig különösen nem érvek, amikor az eddigi legnagyobb erővel támad a vírus, s mindenkinek az a kötelessége, hogy a saját és mások egészsége, élete érdekében betartsa az előírásokat. Ehelyett az emberek bizalmából polgármesternek választott vezető ilyen veszélyhelyzetben kiáll, és ennek éppen az ellenkezőjére szólítja föl az embereket. Abszurdum.

Nincs arra bizonyíték, hogy ez Gyurcsány Ferenccel egyeztetett akció lett volna. Ám egy ilyen ügy, amely megalapozottan számíthat az országos nyilvánosság rosszallására, a DK elítélésére, nem következhetett volna be a pártelnökkel való egyeztetés nélkül. Ez esetben viszont a városi provokáció újabb elem abban a sorban, amelyben a Demokratikus Koalíció mindent megragad, hogy tovább fokozza a kormánnyal szembeni gyűlöletet.

A másik történet már személyesen Gyurcsány Ferenc nevéhez fűződik. Tegnap a böszme Facebook-oldalán nagy hangon kürtölte világgá, hogy az Orbán-kormány használta fel a legkevesebb vakcinát egész Európában. Nem azt hangoztatta, hogy a beoltottság terén másodikak vagyunk a kontinensen, a hétvégére talán az elsők leszünk, hanem ezt a remek eredményt beárnyékolandó elavult adatra hivatkozva az ellenkezőjéről győzködte a közvéleményt. Ezt írta: „Ma derült ki, hogy messze az Orbán-kormány használta fel a legkevesebb vakcinát egész Európában, a beérkezett vakcinák alig felét, 56%-át sikerült csak beadni. Orbán azt mondta, hogy az elsők vagyunk az oltásban, a Valóság meg azt mondta, hogy az utolsók.” Aztán mellékelte a 24.hu linkjét, amelyről leszedte ezt az adatot. Néhány órával később Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője az ATV-ben igyekezett mosakodni a történtek miatt. „Az adat helyes volt, amit közöltek [a Politico], csak egy régi adat.” Magyarán rossz adatból dolgoztak, helyes volt egykor, de amikor közölték, már régen eljárt felette az idő. Fake news, mondhatnánk egyszerűen. Aztán Pető folytatta: „Most már kint van a friss adat is, két héttel későbbi, ami alapján már nem a legvégén van Magyarország, hanem öt-hat helyet előrelépett. Ebből kiderül, hogy az egy főre jutó vakcinaszám itt a legmagasabb. (…) Pont ez az az ügy, amire nehéz azt mondani, hogy a magyar kormány nem az élen jár.”

Kovács Zoltán államtitkár egyebek mellett azt mondta: „A magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben, mert az egyben igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat, így a magyar lakosságot nemcsak 3, hanem már 5 vakcinával tudják oltani.”

Gyurcsány Ferencnek persze eszébe sem jutott elnézést kérni. Hamut szórni a fejére.

Talán még ünnepli is magát, hogy a hamis adattal föl tudta ingerelni a kormányt. Örömet tudott szerezni azoknak, akik vakon, minden disznóságát elnézve, bejegyzése olvastán elégedetten csettintettek, egy lépéssel közelebb érezvén magukat az áhított bársonyszékhez.

Az iménti két példa kapcsán felteszem a kérdést: el tudják önök képzelni, hogy a semmi kormányozzon Magyarországon?

Wass Alberttől tudjuk ugyanis, ha erkölcs nincs, akkor semmi nincs.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére