Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros ügyésze vádolja gyűlölet-bűncselekménnyel a „Black Lives Matter”-feliratot lefestő párt

Jog és szabadság

2020.07.13. 14:00

Amerikában vége a véleményszabadságnak.

A kaliforniai Contra Costa megye kerületi ügyésze, Diana Becton – akit 2018-ban a baloldali milliárdos Soros György támogatott – gyűlölet-bűncselekménnyel vádolt meg egy párt egy úton lévő „Black Lives Matter” felirat lemázolásáért.

Az erről szóló sajtóközleményben Becton bejelentette, hogy a kaliforniai Martinez lakóit, Nichole Andersont és David Nelsont három vétség elkövetésével vádolják, köztük a „polgári jogok megsértésével”.

A közlemény kifejti, hogy július 1-én egy martinezi lakos engedélyt kért egy „Black Lives Matter” ideiglenes felirat felfestésére Martinez belvárosában, a Wakefield Taylor Courthouse előtt. Az engedélyt Martinez városa jóváhagyta, a festés július 4-én megtörtént.

Ezek után érkezett Nelson és Anderson a helyszínre. Anderson elkezdte lefesteni a „B” és az „L” sárga betűket a „black” szóban. Ehhez fekete festéket és egy nagy festékhengert használt. Az erről készült videót a tanúk széles körben megosztották a közösségi médiában. Ezt követően hírcsatornák és aktivisták léptek fel, Anderson és Nelson személyes adatait – ideértve a címeket és a telefonszámokat is – nyilvánosságra hozva.

A kaliforniai büntető törvénykönyv vonatkozó szakasza a következőképpen szól: „Senki sem, függetlenül attól, hogy a törvény alapján cselekszik-e vagy sem, semmisítheti vagy rongálhatja meg más személy tulajdonát azzal a céllal, hogy megfélemlítse vagy megzavarja valamely jog vagy kiváltság szabad gyakorlását.”

A Breitbart News megkísérelte felvenni a kapcsolatot a kerületi ügyész hivatalával, hogy elmagyarázza, hogyan vonatkoznak ezek a rendelkezések a vádolt párra, de nem kaptak választ.

Becton ehelyett sajtóközleményben nyilatkozott:

„Foglalkoznunk kell a szisztematikus rasszizmus gyökerével és melléktermékével hazánkban. A Black Lives Matter mozgalom fontos polgári jogi ügy, amely minden figyelmet megérdemel!” – mondta az ügyész. „Folytatnunk kell a vitákat és ténylegesen meg kell hallgatnunk egymást annak érdekében, hogy meggyógyítsuk közösségünket és országunkat.”

Soros György mintegy 50 ezer dollárt költött Becton támogatására 2018-ban a kaliforniai Igazságügyi és Közbiztonsági Politikai Akcióbizottságon keresztül.

Mint ismeretes, 2016 augusztusában a Politico című portál arról írt hosszabb elemzést, hogy Soros hogyan veszi át csendben a hatalmat az igazságügyi rendszerben. A cikk szerint a milliárdos egy év leforgása alatt 3 millió dollárt fordított 7 helyi kerületi ügyész kampányára 6 államban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére