Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stadionstop

Bohár Dániel

2019.10.26. 17:00

Szerencse, hogy az új Puskás Stadion már majdnem kész, sőt három hét múlva rendezik a nyitómeccsét, amely a hatalmas érdeklődésre való tekintettel szinte biztos, hogy telt házas lesz. 68 ezer magyar ember fogja megtölteni a nemzet stadionját, azt az épületet, amit mindig is megérdemelt ez az ország, 2019-ig kellett várni rá.

Biztosan mindenkinek van emléke a gyerekkorából olyan osztálytársakról, akik fel voltak mentve testnevelésből, akik soha nem fociztak az udvaron, grundon, akiket hidegen hagyott a sport, a labdarúgás. Nagy valószínűséggel ezen kisdiákok közé tartozhatott Karácsony Gergely is. Az egy dolog, hogy ő maga soha nem rúgta a bőrt a haverokkal, de biztos vagyok abban is, hogy soha nem vitte rá a lélek arra sem, hogy megnézze a magyar válogatott egy sorsdöntő mérkőzését a televízióban. Hogy felvegye a címerest és a stadionban szurkoljon a mi csapatunknak? Micsoda fasizmus ez!

Valahogy így képzelem el Karácsony Gergely labdarúgáshoz való hozzáállását, hiszen aki azzal próbál politikai tőkét kovácsolni, hogy főpolgármesterként minden sportrendezvényt, sportlétesítmény-építést megfúr, az a magyar sport ellensége. A sport ellensége pedig úgy lehet valaki, ha utálja azt.

Mint írtam: szerencse, hogy az új Puskás Stadion már majdnem kész, mert a Karácsony-félékből kinézem, hogy inkább betemettetik, mint megnyitják. Apropó megnyitás. Karácsony Gergely még át sem vette a hivatalát, amikor már azt harsogta, hogy ő biztosan nem lesz ott az új Puskás Aréna megnyitóján. Egy: senkinek nem fog hiányozni. Kettő: mennyire piti ez egy főpolgármestertől? Ez a gesztus is kiválóan mutatja, hogy Karácsony Gergelytől milyen politika várható a jövőben. Árokásás helyett hidak építése. Aha.

Szóval Karácsony Gergely nem lesz ott november 15-én. Mi, büszke magyar emberek viszont ott leszünk. A legnagyobb magyar labdarúgó nevét viselő Puskás Stadion végre méltó szentélye lesz a nagy múltú labdarúgásunknak. Értem én, hogy az ellenzék és a „merjünk kicsik lenni” emberek szemében mára a stadion kifejezés szitokszóvá vált, azonban minden nemzet megérdemel egy ekkora volumenű stadiont, amely az adott ország nagybetűs arénája. Hálás vagyok, hogy Magyarországon ez az én életemben megtörténik. Az új Puskás Stadionra büszkének kell lennünk, más országban fel sem merülne, hogy egy új nemzeti jelképet mocskoljanak, kritizáljanak.

A Puskás elkészültét már nem tudja megakadályozni az új főpolgármester, azonban van még szép számmal olyan sportberuházás, amit meg tud akadályozni. A momentumos álomgyilkosok olimpiaellenes akciója után már meg sem lepődünk azon, hogy Karácsony Gergelynek amint lehetősége adódik, leállíttatja a 2022-es kézilabda-Európa-bajnokságra készülő új aréna építését. Illetve minden erejével azon dolgozik, hogy a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság központi stadionja se készüljön el. Mennyire jellemző hozzáállás ez a baloldaltól? Ha valami épül vagy épülne, inkább azt is leállítják, és ebben az országban évtizedekig ez ment. Budapesten újra, amihez itt is gratulálok fővárosi polgártársaimnak. Karácsony Gergely a fejlesztésmentes politikai gondolataival nincs egyedül. Egykori mentora, az ex-SZDSZ-es Horn Gábor a Hír TV Csörte című műsorában arról beszélt, hogy az atlétikai stadion megépítése „azi marhaság, mert 500 embernél több soha nem megy ki megnézni”. Akik így gondolkodnak a különféle sportokról, őket tényleg nehéz lesz meggyőzni arról, hogy miért is van jelentősége egy-egy ilyen beruházásnak.

Stadionstop! Addig, ameddig nem lesz minden kerületben CT. Igaz, hogy a fővárosi kórházakban összesen 33 CT-berendezés van, ami pont 10-zel több, mint amennyi kerület van, de mindegy. Illetve a CT valóban fontos, de remélem Karácsony Gergely egészségpolitikája nem merül ki csupán a CT-ben. Az ellenzéki összefogás szépsége kiütközött a stadionstop ügyében is. Ugyanis abban még Karácsony Gergely és Gajda Péter is egyetértett, hogy a kokainozás közben korrupcióról mesélő Lackner Csaba valójában nem Lackner Csaba (pedig de!), ott viszont már komoly konfliktus van a kispesti vezető és a főpolgármester között, hogy mi legyen a Honvéd új, épülő stadionjával, hiszen Karácsony ígérete szerint a beruházást be kellene fejezni a stadionstop miatt. Ugyanakkor Gajda Péter kispesti polgármester mindenkit megnyugtatott, hogy a beruházás nem áll le. Kérdés?! Akkor ennyit ér Karácsony Gergely szava, vagy Gajda Péter és a főpolgármester már meg is szakította a szövetséget? Ugye, ugye? Nem könnyű helyzet.

Visszatérve még az új Puskás Stadionra. Novemberben nyitómeccs, jövő júniusban pedig Európa-bajnokság. A közös rendezés keretein belül Magyarország 4 mérkőzésnek ad otthont. Mi, a magyar labdarúgás szerelmesei nagyon bízunk benne, hogy a saját válogatottunk meccseit izgulhatjuk végig az új arénában. Azt viszont most szeretném kérni a főpolgármestertől, ha úgy alakul, hogy Magyarország újra az Eb-n játszik Budapesten, vagyis az egész nemzet eddig soha nem látott focilázban ég majd, akkor ne adja fel az elveit, és gyűlölje továbbra is a magyar labdarúgást. Nem volt visszataszítóbb annál, mint mikor 2016-ban az ugyancsak Európa-bajnokságra kijutott magyar csapatot egyszer csak elkezdte éltetni a balliberális média, amit a románok ’44-es átállásához tudnék hasonlítani. Maradjunk annyiban, hogy gyomorforgató húzás volt, az állandóan mocskolódó médiumoktól. Tehát, ha egy mód van rá, akkor Karácsony Gergely ne vonuljon majd a Körúton nemzeti színűre festet arccal, piros-fehér-zöld lobogót lengetve. Meg amúgy is, lesz nyáron más felvonulás, inkább ott integessen a zászlóval. A szivárványossal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére