Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabó Tímea nem tud leállni, most románozza az erdélyi magyarokat

Bohár Dani

2020.04.24. 15:25

A hétfői botrányos parlamenti felszólalása után Karácsony Gergely párttársa a Financial Timesnak adott interjút.

„Azt halljuk, hogy Kolozs megyében kaptak 21 ezer maszkot, Maros megyében 60 ezret, Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban, Macedóniában… Tapsoljanak!”

Hétfőn ezzel a mindent alulmúló produkcióval járatta maximumra a magyarellenességet Szabó Tímea az Országgyűlésben. Magyart magyar ellen uszítani ennyire aljas szinten utoljára Gyurcsány Ferenc volt képes.

Szabó Tímea parlamenti felszólalása minden normális értékrendű magyar embernél kiverte a biztosítékot. Külhoni magyar szervezetek együtt álltak ki a képviselő kijelentése ellen, de üzent az Ismerős Arcok zenekar frontembere, Nyerges Attila, illetve nem várt helyről is érkezett kritika. Bölöni László méltán elismert labdarúgóedző nyílt levelet írt Karácsony Gergely párttársának. A jelenleg Royal Antwerp trénereként dolgozó szakember arról írt, hogy ha Szabó azt szeretné, akkor az erdélyi magyarok visszaadják a maszkokat, vagy megadják azok árát. Ha ennyire fáj a segítségnyújtás Szabó Tímeának, akkor inkább nem kell, vélekedett az erdélyi születésű legenda.

Azt hihetnénk, hogy a minősíthetetlen, nemzetellenes kirohanás után Szabó kicsit hátrébb lép, esetleg elgondolkodik azon, mit is mondott, ne adj' Isten, elnézést kér a külhoni magyaroktól, de nem. Nagyon naiv vagyok, hogy egyáltalán feltételezem ezen egyébként teljesen érthető emberi reakciókat. Nem! Szabó Tímea rohant a függetlenobjektív sajtóhoz, de még nem is a magyar haverjaihoz, hanem egészen a Financial Timesig.

Jól olvassák! Az „elismert” brit gazdasági napilapnak (a koronavírus-járvány csúcspontján) mi a legfontosabb? Na mi? Az, hogy szegény Timike retteg, fél és aggódik!

Minő érdekesség, hogy az Egyesült Királyság egyik legnagyobb nevű napilapja is az elviselhetetlen magyar állapotokról és Orbán Viktor teljhatalmáról értekezik cikkében. A remekműben milyen megszólalók vannak? Például a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd nevű párt ordibáló nagyasszonya, Szabó Tímea. A nagy leleplező cikket Valeria Hopkins írta, aki a Financial Times közép-kelet-európai tudósítója, természetesen a függetlenobjektív fajtából.

„A legrosszabb félelmeink váltak valóra” – kezdi siránkozását Szabó, utalva arra, hogy „Orbán Viktor bosszúhadjáratot hirdetett az önkormányzatok ellen”.

Szabó Tímea beszél a Financial Times függetlenobjektív újságírójának arról is, hogy hétfőn a Fidesz országgyűlési képviselői tapsukkal belé fojtották a szót, pedig csak azt akarta megkérdezni, hogy a magyar kormány miért küld védőfelszerelést Romániába(!), miközben Magyarországon is szűkösek a készletek. Na, akkor itt álljunk meg egy pillanatra. A parlamenti felszólalásában ugyan megyékről, illetve városokról beszélt, amelyből kiindulva azt hihettünk, hogy Erdélyre gondol, de nem, az interjúban nemes egyszerűséggel lerománozza az erdélyi magyarokat. A cikk ugyan fizetős, de aki rendelkezik Financial Times-előfizetéssel ezen a linken elérheti. Az említett részt szöveghűen is közlöm:

Ms Szabo said she was concerned about a shutting down of opposition debate. After she asked a question in parliament on Monday about the provision of protective equipment, noting that the government had sent supplies to Romania while they remain scarce in Hungary, Fidesz MPs clapped to drown out her voice. The next day she became a target of pro-government media, some of which referred to her as a “traitor”, a “bacteria,” a “parasite” and an “enemy of the state.”

Majd a Szabó Tímeával készült beszélgetés úgy ér véget, hogy a képviselő soha nem félt az Országgyűlésben beszélni, de a hétfői felszólalása óta retteg az utcán sétálni, annyi a szerencse, hogy a vírushelyzet miatt maszkot kell viselnie, emiatt nem ismerik fel.

Csak az fél, akinek van félnivalója…

Szabó Tímea | Fotó: MTI

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére