Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tenger alatti robbanássorozat és lengyel gratuláció az USA-nak

Georg Spöttle

2022.09.28. 18:00

Az Északi-Áramlat 2 földgázvezetékből ömlik a gáz, ráadásul nem is egy helyen. Mind a Gazprom szakemberei, mind pedig katonai szakértők és politikusok is kizárják a technikai problémát és célzott támadásról beszélnek. A svéd haditengerészet víz alatti szenzorai egy tengeralatti robbanássorozatot észleltek.

 

Több furcsaság is felmerült a gázvezeték sérülése kapcsán. Az első, hogy nem csak egy helyen sérült meg és ott történik szivárgás, ami normális lenne egy törésnél, például egy hegesztési ponton. A légi felvetélek alapján, amelyeket a dán haditengerészet készített, több helyen is ömlik a gáz, hatalmas buborékokat okozva a felszínen. A hajózási útvonalakat elterelték és hadihajók őrzik a gázömlés környezetét.

Több kérdést vet fel egy lengyel politikus, Radek Sikorski twitter posztja.
„Köszönjük, USA.” – olvasható az ex-miniszter közösségi oldalán. Érdekes bejegyzés, mivel azt lehet feltételezni, hogy lengyel politikusok tudhattak az USA haditengerészetének egy titkos akciójáról vagy csak terelni akartak. Felröppentek olyan pletykák is, hogy egy Ukrajnával szövetséges, kelet-európai ország katonai búvárai hajtották végre az akciót. Ergo ezzel akár Lengyelországra is utalhattak. Tény, hogy a lengyel hadsereg és a haditengerészet búvárait amerikaiak képzik ki. Hasonló oktatást kapnak, mint a legendás Navy SEAL. Értelemszerűen kiképzik őket nagy mélységben végrehajtott merülésre és vízalatti célpontok megsemmisítésére.

 

A katonai búvárokat tengeralattjáróval viszik a műveleti területre, majd a cél közelében a torpedócsőbe bújnak. Ennek elárasztása után a nyomás kiegyenlítődik és a búvár kiúszik a tengeralattjáróból és úszva közelíti meg az objektumot, amelyet fel kell robbantania. A robbanóanyag elhelyezése és beélesítése után a katonák a torpedócsövön keresztül visszaúsznak a tengeralattjáróba. Amikor a robbanás bekövetkezik, már messze járnak. Az Északi-Áramlat 2 mélysége 15–210 méter, tehát katonai búvárok speciális gázkeverékkel a palackjukban simán meg tudták közelíteni.

Az Ukránok persze az oroszokat vádolják a robbantással, ám ez kevéssé hihető, hiszen a német Nord-Stream AG mellett a Gazprom a vezeték többségi tulajdonosa. A tőzsde és a devizapiac természetesen azonnal reagált a vezeték felrobbantására.

Ma már rendesen bejárta az internetet az a videó, ahogy Joe Biden megfenyegette Oroszországot egy, az Északi Áramlat ellen indítandó támadással. Ez sokak szerint elég bizonyíték arra, hogy az USA kormánya áll az akció mögött.

Biztosak lehetünk benne, hogy az orosz haditengerészet, ha másképp nem is, első körben vízalatti drónokkal megvizsgálja a felrobbantott vezetéket és bizonyítékot keres egy katonai akcióra.

 

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére