Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg látszik a siker – elindult a brüsszeli bosszú

K. Gaál István

2022.04.07. 18:00

 

Ennyire átlátszó még sosem volt az Európai Bizottság.

Hirtelen, két nappal a Fidesz-KDNP negyedik kétharmados győzelme után beugrott a brüsszeli srácoknak és lányoknak, hogy elindították a jogállamisági eljárást Magyarország ellen. Mindezt Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke jelentette be.

 

Értjük…

Nem tetszik az eredmény és ezért aztán jól meg kell fenyegetni a magyar embereket, akik nem úgy szavaztak, ahogy azt Brüsszelben várták. Erre nehéz mit mondani.

Azért azt jelentsük ki, hogy Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja. Igen, közben ez egy olyan ország, amelyben a Fidesz-KDNP sorozatban negyedik alkalommal kap elsöprő bizalmat a választóktól.

Nem tetszik ez a brüsszelieknek, mert nekik sokkal jobb lett volna, ha Gyurcsány Ferenc emberei kerülnek hatalomra, mert ők nem lettek volna mások, mint bólogató Jánosok. Kiakadtak az eredményen Brüsszelben és elindult a bosszúhadjárat.

 

Valljuk be – legalább magunknak –, hogy nekünk átlagembereknek halványlila fogalmunk sincs arról, hogy mit jelent ez az egész eljárás, amit most elkezdenek ellenünk. És őszintén, nem is nagyon érdekel minket ez az egész, mert ennél sokkal fontosabb dolgok dőltek el vasárnap, hiszen marad a béke és a létbiztonság. Ezek persze csak minket, magyarokat érdekelnek, a brüsszelieknek más a fontos, hiszen nekik az Oroszország elleni szankciók, a fegyverek, a multik kiszolgálása a lényeges.

Az emberek egyszerűen működnek. Azt választjuk, ami nekünk jó. Márpedig úgy vagyunk mi ezzel, hogy számunkra az tökéletesen megfelel, ami tizenkét éve van. Nem is kérünk sokat a brüsszeliektől, csak azt, hogy fogadjanak minket el olyannak, amilyenek vagyunk. Mi így vagyunk az EU teljes jogú tagjai. Nem érdemeljük meg, hogy minket a döntésünk miatt büntessenek, hiszen mi csak szavaztunk és azt választottuk, ami nekünk jó.

 

Ugyanakkor abból a szempontból jó ez a helyzet, hogy kiderült, mire számíthatunk az európai vezetőktől. Büntetésre, eljárásra, fenyegetésre.

Mi, átlagemberek nem kérünk semmit Brüsszeltől. Csak egy apróságot: hagyjanak minket békén. Tesszük a dolgunkat, szavazunk, ahogy a lelkiismeretünk diktálja. A kormányunk is így van ezzel, hiszen az elvei mentén dolgozik itthon és Brüsszelben is. Ez nyilván nem alkalmazkodik a hatalmasok elvárásaihoz, de hát mi már csak ilyenek vagyunk. Ezért talán nem érdemlünk bosszút Brüsszeltől.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére