Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tintaleves papírgaluskával

Georg Spöttle

2022.01.20. 18:00

Nem hangzik túl jól mi? Hát nagyjából, mint Márki-Zay és gazdija programja. Na várjunk csak van egyáltalán? Mert már a hívői is kérdezgetik Facebook posztokban, hogy mik a víziók, a tervek, a célok? Mert eddig csak azt hallottuk, hogy rendezzük a nyugdíjakat, bocs a Fidesz már rendezte, visszaépítette a tizenharmadik havit és emelte is a nyugdíjak összegét. Szóval pipa. Na mi van még. Az alapélelmiszerek áfájának csökkentése. Jajj, kis csacsik nem tudtátok, hogy az már régóta 5% (csirke, sertéshús, tej)? Több mozgástere már itt nincs a kormánynak. Csak király, hogy itt éltek, de még ezzel sem vagytok tisztában. Szóval ez is pipa. Kár, hogy nem ígértétek meg a 25 éven aluliak SZJA mentességét, csak mert már az is érvénybe lépett és még égőbb lenne rátok nézve.

Húúú, hát mit lehetne még ígérni, hogy rátok szavazzanak? Számonkérést! Az mindig király, már Kun Béla és Szamuely Tibor is bevezette. Ha máshoz nem értünk majd jönnek a koncepciós perek, a vagyonelkobzások, szóval az igazi demokrácia. Na meg jönnek Csárdi Angyalai és elvernek minden gonosz fideszest. „Miniferinek” az élelmiszerárak befagyasztásával is gondja akadt, szerinte az is csak ostobaság, mint a benzinárak maximalizálása, a minimálbér és a tizenharmadik havi nyugdíj. Pedig gazdija, Gyurcsány Ferenc, két éve még borvirágos hangon követelte az élelmiszerárak befagyasztást. Most pedig szerintük ördögtől való. Ti értitek ezt? Mert én egyre kevésbé. A Gyurcsány klón most ismét letépheti láncait, hiszen karanténban van és Judit nővér nem tudja belefojtani a szót, Wi-Fi van, laptop van ergo lehet hirdetni az igét és hátha van még társadalmi csoport, amelyet nem alázott még meg.

MZP gazdasági tanácsadója is kapitális bakot lőtt a Szabad Európa Rádióban: a milliárdos Bojár Gábor azt nyilatkozta, hogy nagyobb terhet rónának a középosztályra, megemelnék a jövedelem adókulcsát, sőt még a Bokros-csomagról is pozitívan nyilatkozott. Ez az, így kell kampányolni. Ha már nincsen egy normális programjuk, akkor legalább ígérjünk adóemelést, pazar ötlet. A legszebb persze az, hogy MZP állítólag nem is tudott erről a nyilatkozatról. Jó a csapatmunka is, csak így tovább. A gazdi viszont posztolt egy merészet a határvédelemről: „nem bontjuk le a kerítést”. Eleve hiszi a piszi, de tegyük fel így lesz. A kérdés az az, hogy fogják-e védeni egy esetleges győzelem után, vagy magára hagyják és Ahmed a hidegvágóval elvégzi a többit. Hiszen Ferenc testvér elmondta, hogy Magyarország jól járna messziről jött emberekkel.

Megnéztem Dobrev Klára posztjait is, de ott sem jön át üzenet, csak az, hogy kormányváltás, meg támogassuk MZP-t, de nincs egy olyan vízió, amely komoly kampányígéret lenne és megszólítaná a baloldali választókat. Nem csoda, hogy a Nézőpont Intézet legújabb mérése is azt mutatja, hogy tízből hét (68 százalék) aktív szavazó szerint a Fidesz-KDNP fogja megnyerni a választásokat. Ugyanannyian vélik, hogy egy „most vasárnap” tartandó választáson a kormányoldal győzedelmeskedne, mint 2021 decemberében. Márki-Zay Péter eddigi kampánya láthatóan nem hozott új lendületet, az ellenzéki szavazók kevesebb mint fele (42 százalék) bízik a kormányváltásban. Ez azért már mosolyt csalhat az arcunkra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére