Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több, mint egy brüsszeli győzelem

Bohár Dániel

2022.06.02. 12:20

Orbán Viktor azon (nagyon) kevés európai politikusok közé tartozik, aki látja, tudja és érti is, hogy mi történik jelenleg a kontinensen és a világban. Magyarként ennek örülni kell, európaiként viszont borzasztó belegondolni, hogy kik döntenek tágabb otthonunk sorsáról.

 

Az Európai Tanács soron következő ülésére érkeznek a tagállamok vezetői. A legtöbben mondják a magukét, de akadnak olyanok is, akik másét. El kell fogadni a hatodik szankciós csomagot, akkor is, ha az fáj nekünk, európaiaknak. Volt már valaki, aki ugyanezt mondta, de az meg is bukott április 3-án.

Érthetetlen, hogy miért erőltet valaki olyan intézkedést, amely a döntés meghozóját károsítja, aki ellen szól, azt pedig erősíti.

Nem kell túlságosan magas intellektuális vagy gazdasági szinten lenni, hogy felmérjük, amennyiben egy ország megszabadul az olcsó energiaforrásától, az rosszat tesz magának. Az eladónak pedig jót, hiszen az még több pénzért tudja értékesíteni másnak. Ez egyszerű üzlet. Naivan azt gondolná az ember, hogy ennyi józan ésszel az európai országok vezetői is rendelkeznek, de nem.

Az EU-csúcs eseményeit Brüsszelből, az Európai Tanács épületéből követtem és rémisztő volt látni, mi történik. Európai országok legfőbb döntéshozói képesek voltak/lettek volna olyan szankciós csomagot elfogadni, ami ártalmas a saját országuk, saját népének.

Európa szellemi deficitben szenved. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány európai vezető van, aki érti a világ történéseit. Ez nem túl biztató, tekintve, hogy 27 tagállama van az EU-nak.

 

Orbán Viktor nemcsak érti és látja a történéseket, hanem ereje is van hozzá, hogy alakítsa azokat. Kezdetben a magyar kormányfő volt az egyetlen, aki nyíltan mert beszélni arról, hogy az Európai Bizottság javaslata egy gazdasági atombomba lenne nemcsak Magyarországra, hanem csomó más európai országra nézve.

Az EU-csúcson azonban kiderült, hogy több ország is hasonlóan gondolkodik. A cseh miniszterelnök ezt fel is vállalta, ahogy az osztrák kancellár is arra utalt, hogy ez ebben a formában nem lesz rendben, de még a holland kormányfő is osztotta Magyarország aggodalmát. Hiába próbálják mindig azt állítani, de nem vagyunk egyedül.

A magyar miniszterelnök mindvégig nyílt lapokkal játszott, amelynek meg is lett az eredménye. Magyarország mentesül az olajembargó alól.

Ez viszont több, mint egy sima brüsszeli győzelem. Orbán Viktor ismét megmutatta, hogy ha valaki képes kiállni a nemzeti érdekért és valódi támogatottság van mögötte, akkor mindig győzni fog.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére