Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tudomány a PC-átok alatt

Pozsonyi Ádám

2021.07.04. 12:00

A vallás ennyi és ennyi évszázaddal vetette vissza a tudományt. Ó, ezt annyiszor hallottuk és olvastuk már haladó körök felől.

(Azt ne firtassuk most, hogy az egyház tartotta fenn és működtette az egyetemeket a középkorban, és az antik tudás továbbélése a katolicizmus nélkül nem maradhatott volna fenn, és ami a görög-római világból nem öröklődött át, annak nagy része Konstantinápoly sokadik felgyújtása miatt következett be, hála a béke vallásának ugyebár.)

De vajon mennyivel veti vissza a tudományt a mai világ? Mennyivel veti vissza a PC, a politikailag korrektség dogmája? Mennyivel veti vissza a gender, az LMBTQ, a BLM és a többi tudományellenes babona?

„Regressziós modellek alapján kijelenthető, hogy a rassz és a származás fontos szerephez jutnak a feltételes szabadlábra helyezésnél, reintegrációban. Fekete fiatalok, és a fekete bőrű kábítószerrel visszaélők nagyobb valószínűséggel esnek szigorúbb elbírálás alá.”

Az idézet Anat Kimchitől, a Marylandi Egyetem izraeli születésű kriminológia szakos doktorandusz hallgató egyik publikációjából származik. Sajnos azonban már soha nem fejezheti be PhD-dolgozatát, mert megölték. Egy fekete férfi szúrta hátba Chicagóban.

Hogy miért? Azt nem tudni. De firtatni se ildomos, mert esetleg felmerül, hogy azért, mert fehér. De ismétlem, ezeket tilos firtatni, ahogy a bűnelkövetők származását, vagy a börtönök lakóinak, vagy egyes bűnesetek elkövetőinek etnikai megoszlását sem. Mert ugye azok a fránya statisztikai arányok. Ráadásul a statisztika az matematika, tehát fehérfelsőbbrendűségi izé.

Mennyivel veti vissza a tudomány fejlődését az, hogy egyes dolgokat tilos még vizsgálni is? Mennyivel veti vissza, mennyivel hátráltatja, hogy egyes adatokat és eredményeket tilos még csak észrevenni is? Mennyivel veti vissza, hány évszázaddal, hogy a kísérlet, mint olyan, egyes esetekben nem alkalmazható?

Pedig a vizsgálódás, illetve a tudományos kutatás alapja, hogy végzünk X mérést, és ezekből levonunk következtetéseket!

Márpedig pont ez az, amit korunkban egyes esetekben tilos!

Ha a válasz nem felel meg a PC, a politikailag korrektség követelményeinek, a kísérlet nem végrehajtható. Vagy pedig végrehajtható, de hazudni kell, illetve olyan dolgokat felhozni igazolásul, olyan dolgokra hivatkozni, vagy olyan következtetésekre jutni, amik a tudománnyal szembe mennek, de illeszkednek a politikailag korrektségbe. (Elnyomták, kiközösítették, előítéletesség, stb. stb.)

Vajon ez a módszertan miben különbözik erkölcsileg, és mennyiben áll közelebb a tudomány világához, mint mondjuk a tüzes próba?

Az az asszony azért süllyed el a vízben, mert boszorkány, az az asszony meg azért viselkedik így és így, mert elnyomták a dédszüleit és gyarmatosították.

„Ez az új hivatalos zászlóm, mert én egy nem bináris személy vagyok, aki koreainak vallja magát. Köszönöm az elsöprő támogatást, nehéz felfednem a valódi identitásomat.”

„Nem bizakodom semmiféle bűbájosságban, sem a füvek erejében, hanem bízván a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak most magamhoz vett testében, megfogom a vasat.”

Az első egy identitászavaros brit influenszer szövegelése, amihez kiposztolt egy szivárványos zászlót, a második pedig a tüzes vas próba alatt mondandó fogadalom szövege.

A kettő közt vajon van-e lényeges különbség? Mert én bizony nem találom. Ja, de. A tüzes vas próba szövege legalább irányában helyes, csak a módszer melléfogás. Az első még irányában is zsákutca.

Vajon a biológia, pszichológia, orvostudomány, genetika stb. szintjét mennyivel veti vissza az, hogy egyes jelenségekre adott tudományosan alátámasztott, ám ideológiailag kínos válaszokat nem lehet publikálni?

Feltéve, ha az illető tudományos munkatárs, vagy kutató nem akarja tönkretenni a karrierjét, és nem óhajtja kiközösíteni magát.

Ha nagyon gyáva, és ráadásul az agyát már tönkretette a liberális eszmerendszer, akkor soha nem fog ilyen jellegű válaszokat közzétenni, sőt, még a kérdéseket sem meri feltenni, ha van benne tudományos kíváncsiság, akkor titokban, fű alatt, suttyomban vizsgálgat egyes jelenségeket, amiket szűk körben megvitat, vagy a maga szellemi kíváncsiságát elégíti ki vele.

A középkorban egyes tudósok titokban voltak kénytelenek boncolni halottakat, mert kíváncsiak voltak az emberi test működésére, most a Bűnözés és a rasszok kapcsolata c. cikket valaki csak a saját tudásszomjának kielégítésére írhatja meg, mert a science nem közölné, és a szerzőt örök időkre kiradíroznák a tudományos életből. Magyarul az illetőt egyházi átok alá helyeznék.

Vajon a Vatikán –akarom mondani a nemzetközi liberális birodalmi érdekeltség – kiadja majd az indexre tett kiadványok és szerzők listáját?

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére