Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tudomány, gyárts kütyüket!

Pozsonyi Ádám

2022.01.28. 11:50

Történelmi per zajlik. No, nem a Rajk per, vagy Galilei pere – akit mellesleg maga a pápa is támogatott, s elsősorban politikai felhangok miatt kellett bíróság elé állnia, ugyanis együgyűnek nevezte írásában az anyaszentegyházat -, hanem valami más. De lényegét tekintve nem kisebb horderejű.

Kezdetét vette hétfőn Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter pere, aki bibliai idézetet posztolt a homoszexualitásról. Igen, ez az ő bűne. Räsänen, aki 2004-2015 között a kereszténydemokrata párt elnöke is volt, még 2019-ben posztolt a Twitteren egy részletet a bibliából, pontosabban Pál apostol rómaiakhoz írt leveléből. A poszttal saját egyházát, a finn lutheránusokat szerette volna kérdőre vonni, amiért támogattak egy LMBT -rendezvényt.

Ha logikailag végigvisszük a történetet, akkor ott tartunk, hogy egy embert azért állítanak bíróság elé, mert hisz a biblia tanításaiban. És ezt hangoztatja is. De bocsánat, tovább megyek. Egy embert azért állítanak bíróság elé, mert hisz a tudományban. Hisz a biológiában.

Mert miről is szól a per? Még 2020-ban a finn államügyészség vádat emelt Räsänen ellen, amiért „megsértette a meleg közösség tagjainak méltóságát”. A politikus – aki mellesleg egy ötgyermekes családapa – ezért öt éves börtönbüntetést is kaphat.

Igen, börtönbe mehet valaki, mert idézte a bibliát. Azért a létező szocializmus idáig nem jutott el, Kambodzsában történtek hasonlók, csak ott jóval nyersebben, véresebben, és kendőzetlenebbül. Európában ilyen nem volt. Lassan a 70-es évek olyan lesz, mint gyerekkorunkban a századfordulós békeidők. Bár, ha nézek régi fotókat, már a kétezres évek eleje úgy néz ki a felvételeken, mint egy másik világ.

Ha én liberális lennék, valódi liberális, akkor ez járna a fejemben:

Ez nekem, mint szabadgondolkodónak is félelmetes. Mert csak idő kérdése, hogy azért kerüljön valaki sorra, mert evolúciós alapon elítél ezt-azt. Tényleg igaz a hír? Semmi túlzás nincs benne? Ilyen, ma megtörténhet? (Joggal teheti fel a kérdést a naiv átlagember, aki nem követi alaposabban korunk eseményeit, és mindennapjai a magánélet, számlák, munkahely háromszögében zajlik. Mint, ahogy a legtöbb embernek. És mivel ez hazánkban még nincs, esetleg hajlamos is legyinteni rá, hogy jó, ez külföldön van, minket nem érint. Hasonlatosan ahhoz, hogy minek ide kerítés, nincsenek is migránsok. Pedig nagyon is érint minket, és nyakunkon a kés.)

Igazából hurcoltak már meg ateistákat, tudósokat is, a pusztán logikus álláspontjuk miatt. Ez a gender-ideológia szerintem lassan már vallás szintre emelkedik. És most ő fogja üldözni a tudományt. Én néha nem akarom elhinni, hogy ilyen bolond korszakban élünk. Mintha tudománynak most csak egy dolgot lenne szabad csinálnia: kütyüket gyártani. De a gondolkodás tisztasága felett már nem őrködhet.

Valaha a tudomány feladata az volt, hogy létrehozzon valami magasztost, valamit, ami egyetemes. Ma lassan annyi lesz, hogy létrehozzon nagyobb felbontású monitort, gyorsabb telefont, meg jobban alkalmazható hegesztést.

Eddig egyetlen európai bíróságnak sem kellett döntenie arról, hogy bűn-e idézni a bibliát. Hogy ez sért-e valakit.

A gondolkodásnál most fontosabbak az érzések. Vagy legalábbis ez az álarc, amivel maga mellé állítja az embereket a „haladó oldal„, hogy mi elfogadunk, mi nem bántunk. De ez így nem jó irányba vezet.

Ki mitől sértődik meg, mire érzékeny, mi esik neki rosszul, mitől fog pityeregni, és persze mitől fél, vagy retteg. A tényekhez, a valósághoz, a szellemi magasztossághoz mindennek semmit köze. Ne sértsd meg a hitet, a minden ember egyenlő hitét. A tolerancia és elfogadás dogmáját. Tudomány, te ne tegyél fel kérdéseket, hozd létre a legújabb iphone-t. Tudomány, te gyárts kütyüket!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére