Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vadai leházmesterezte Kövér Lászlót

Horváth K. József

2021.03.26. 17:00

Megvallom őszintén, nem vettem rossz néven, hogy Kövér László házelnök egyhavi fizetésnyi összegre, pontosan 2 millió 058 ezer 360 forintra büntette Vadai Ágnest, a DK alelnökét, miután minősíthetetlenül viselkedett Dömötör Csaba államtitkár felszólalására adott válasza közben. Kövér László házelnök figyelmeztette, majd a teremből is kiküldte, de Vadai ennek sem tett eleget.

Azért örültem Kövér házelnök határozott fellépésének, mert az mégiscsak gyalázat, ha valaki ennyire nem veszi komolyan sem a parlament házszabályát, sem a demokrácia általános minimumát, a korrekt párbeszéd megkerülhetetlenségét. Ha ugyanis valaki belekiabál a másik mondanivalójába, azzal meg akarja akadályozni, hogy vitapartnere kifejtse álláspontját, hogy a nézetütköztetést például a képernyőn követő választópolgár tájékozódhasson. Dönthessen arról, hogy hozzá melyik politikai álláspont áll közelebb, hogy a legközelebbi szavazásnál kinek a neve mellé húzza az ikszet. Az pedig, hogy a demokráciában kerülni kell a hazudozást, erkölcsi minimum. Akkor van persze baj, ha valaki hadilábon áll a morállal.

Azért hozom fel Gyurcsány aktuális hazugságát, mert olyan piti, hogy a helyében meg sem említettem volna, csak magát járatja le vele az ember. Igaz, Feri számára mindez lehetetlen... Csak hát jó diák módjára megtanulta Saul Alinsky amerikai baloldali aktivista, Soros György egyik mentora 12 pontjából, hogy „Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.” Támadj akkor is, ha nincs muníciód, de csinálj úgy, mintha lenne. Mivel a hazugság zongorafutamait a Gyurcsány-koalíció tagjai már oda-vissza számtalan alkalommal lejátszották, sőt ahányszor csak lehetett, az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodtak, most már az igazságmorzsákat csipegetik föl az asztalról, amelyekből jó kis hazugságot fabrikálhatnak. Ilyen Gyurcsány mai Facebook-bejegyzése is. Ferenc azt próbálta igazságként eladni, hogy a kormány által létrehozott regisztrációs honlap, amely megmutatja, hogy sikeresen regisztrált-e valaki, nem működik. Bepötyögtem a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ címet, s mit ad Isten, működött. Kipróbáltam mobilon, ott is működött. Jó Ferencünk mellékelt egy képet arról, amint éppen nem üzen neki a telefonja, mert a rendszer foglalt, várjon néhány percet, és próbálja újra. Nos, Ferencnek ez az útbaigazítás jelenti azt, hogy „nem működik”. Utóbb kiderült, kibertámadás miatt akadozott a rendszer, ezért volt olykor foglalt, nem a fejlesztői ügyetlenség okán, de azért neki jólesett Orbán nyakába varrni a dolgot. Azért mondom, hogy a végtelenségig piti dolog, amihez csak akkor nyúl az ember, ha mindenáron támadni akar, de semmiféle muníciója nincs hozzá. Akkor jön a hazugság mint eszköz, ami mindig kéznél van. El ne mulasszon egy napot sem, hogy megpróbálja sejhajon billenteni a kormányt. Sokaknak sajnos elég ez a baloldalon. Nem mondom, benyelik, ám az általuk összehozott tízegynéhány százalékból még nem lesz választási győzelem. De azért próbálkozik vele reggel, délben meg este.

És Ferenc nyilván erre tanítja a beosztottakat is. Például Vadait. Aki azon az ominózus parlamenti ülésen szintén egy vérlázító hazugsággal hívta föl magára a figyelmet. Így: „És nagyon megkérem önöket, ne mondják azt, hogy mi oltásellenesek vagyunk.” Dömötör Csaba válaszánál kezdett el fokozódni a feszültség: „Azért mondjuk önökre, hogy oltásellenesek, mert oltásellenesek.” (Azért, mert hazudnak! Azért mondják, mert hazudnak! – kiabálta a képviselőnő a parlamenti jegyzőkönyv szerint.) Majd elhangzott pár további közbeszólás, amikor Kövér László megelégelte Vadai magatartását, és a következő párbeszéd alakult ki közöttük:

Elnök: Képviselő asszony, legyen szíves csendben maradni!

Dr. Vadai Ágnes: Nem maradok csöndben!

Elnök: De igen, mert...

Dr. Vadai Ágnes: De nem...!

Elnök: De akkor meglesz ennek a következménye, vegye tudomásul!

Dr. Vadai Ágnes: Nem érdekel!

Elnök: Ön kapott öt percet arra, hogy elmondja a mondandóját.

(Dr. Vadai Ágnes közbeszól.)

Elnök: Meghallgatta mindenki, most ön legyen szíves meghallgatni a választ, nyomatékosan kérem.

Dr. Vadai Ágnes: Nem!

Elnök: Akkor legyen szíves elhagyni az üléstermet.

Dr. Vadai Ágnes: Nem! (A továbbiakban is a helyén marad.)

Elnök: Értettem.

Kérem tisztelettel, önöknek belefér az ilyen képviselői magatartás az ország házában? Nem gondolnám. S hogy mennyire helyénvaló a házelnök büntetése, azt az is jelzi, hogy Vadai egyáltalán nem bánta meg minősíthetetlen magatartását, mert ő egyes szám első személyben úgy gondolja, hogy felelülírhatja az Országgyűlés házszabályát. Facebook-oldalán ugyanis így reagált a büntetésre: „Levelet kaptam, Life. Az önbíráskodó házmestertől. A lényeg, hogy megbüntet. Egyhavi fizetésemet vonja el, mert múlt héten hangosan, de jogosan beszóltam a kormánynak, és arra a mondatára, hogy menjek ki a teremből, azt mondtam, hogy NEM. Ez az ember összetéveszti a szezont a fazonnal.”

A Gyurcsány köpönyegéből előbújt Vadai magatartása rámutat, hogy az öltözőszobában a volt komcsik most liberálissá maszkírozták magukat. Azt vallják, hogy „az igazság az, amit a liberálisok mondanak”. Illetve: „A demokrácia az, ha ők vannak hatalmon.” József Attila pedig azt mondja: „Én nem ilyennek képzeltem el a rendet.” Moszkva sok évtizedes uralma után mi meg pláne nem. Gyurcsányék pedig Brüsszellel akarják visszahozni ugyanazt. Na ne!

Kedves Ferenc! Kedves Ágnes! Nehogy már Kövér László keverje össze a szezont a fazonnal!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére