Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vajon Márki-Zay velünk van?

Pozsonyi Ádám

2022.02.22. 12:00

 

Szeret az ember szórakozni. Az ember már csak ilyen. (A haladár sajtóban két Orbán meg egy Putyin közt nem csak arról olvashatunk, hogy két vakond összeverekedett a Ligetben, hanem még azt is megtudhatjuk, miért populista (értsd: rossz, nevetséges) az Ismerős Arcok Nélküled c. dala, valamint megismerkedhetünk olyan kifejezésekkel, mint ordo-nacionalista poszt-neoliberalizmus.) De semmi sem tölti el az embert oly mértékben matiné élménnyel, mint a parlamenti közvetítés.

A Völner-ügy kapcsán a devizahitel-károsultakról, a korrupcióról, a jogállamiságról és a belvárosi ingatlanügyekről is szó volt az interpellációk között az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésén, hétfőn. Z. Kárpát Dániel a Jobbikból ezt volt képes mondani (készítsék ki a csipszet és tuszkolják be a kólás pohárba a szívószálat!):

„A helyzet az, hogy egyetlenegy párt van Magyarországon, itt a magyar parlamentben, amely zéró toleranciát hirdetett, és kitartott emellett. Nyilvánvalóan, ha most gyorsan végiggondolom az ellenzéki palettát, többet is találok, mert az LMP-t is ide kell, hogy soroljam, de a zéró tolerancia vallásának körébe a Fidesz-KDNP nem tartozik bele. És az az elképesztő farizeus hozzáállás, amit önök tanúsítanak, ez a politikai szélkakas állatorvosi lova. Szerintem Európában nincsen ilyen!”

Kérem, ne nyeljék félre a popcornt. Igyanak egy kortyot, és olvassuk el újra, elég csak az utolsó részt.

„Amit önök tanúsítanak, ez a politikai szélkakas állatorvosi lova. Szerintem Európában nincsen ilyen!” Mondja Z. Kárpát Dániel, és ő sem nyelt félre semmit.

Z. Kárpát a 2006-os országgyűlési választáson a MIÉP – Jobbik a Harmadik Út jelöltjeként indult, a 2009-es európai parlamenti választáson a Jobbik listáján a 6. helyet foglalta el, mellyel kapcsolatban a legutoljára ezt a hírt olvastam „a DK–Jobbik–Momentum–LMP alkalmi szövetség azt az ajánlatot tette az MSZP-nek és a Párbeszédnek, hogy a két párt együtt annyi befutó helyet kaphat, mint a Momentum egyedül.”

Teljes mértékben megértem Mikszáthot, aki beült az országházba szórakozni és onnan jegyezte a T. házból tudósításait. „Ez a politikai szélkakas állatorvosi lova.” Ezt most hogy?

Önökben nem motoszkál ott a gyanú? Ez az ember vajon titokban velünk van?

Mert az, hogy Márki-Zay is stikában velünk van, már egyre gyanúsabb.

„Márki-Zay Péter szerint nincs szükség minimálbérre.” „Ordibált a piacon Márki-Zay Péter.” Ezek a legfrissebbek, de a kedvencem az, amikor Márki-Zay Michael Jackson és Trianon között vont párhuzamot: „Megígértem egy beharangozóban, hogy elmondom önöknek, hogy mi köze van Michael Jacksonnak Trianonhoz, úgyhogy nem szeretnék adós maradni ezzel a hasonlattal, annak ellenére, hogy egy ilyen magasztos ünnepen ez egy profán hasonlat, ez egy vicc.”

Aztán nem mondta el. Nem derült ki. Trianon viszont nem ünnep. És nagyon nem vicces.

Ennyi ostobaságot, butaságot, kínos mellébeszélést, elszólást és tömény ostobaságot egy ember nem csinál. Csakis akkor, ha velünk van, vagy pedig ha teljes mértékben alkalmatlan mindenre – tehát ha az illető egy Márki-Zay Péter.

Vajon Z. Kárpát is velünk van? Vagy ő is csak magától ilyen? Nemsokára kiderül.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére