Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vétó: Verhofstadt megint ocsmányul kóstolgatja Orbán Viktort

Horváth K. József

2020.11.27. 16:00

Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, az Európai Parlament liberális EP-képviselője, az ismert fogtündér mindig is örömét lelte abban, ha Magyarországot és Orbán Viktort bírálhatta. Ha ehhez hozzátesszük, hogy ő Soros György egyik legelkötelezettebb barátja, akkor máris könnyebben érthető a rá jellemző inasosan előredőlő, szolgalelkű testarttás.

A Euronewsnak adott friss nyilatkozatában kijelentette, a magyar–lengyel vétó kapcsán ismét fontosnak tartotta megszólalni, mert úgy érezte, dehonesztáló megjegyzéseivel gyengíteni kell Orbán Viktor határozott kiállását, mert egyébként baj lesz. Azért lesz baj, mert ha a liberálisok nem tudják a jogállamisághoz kötni politikai álláspontjukat egy tisztán gazdasági ügyben, akkor más esetekben sem tudják Magyarországból kizsarolni a számukra kedvező álláspontot. Elsősorban a migránsok mindenáron való beengedését. Mert Verhofstadtnak is kétszerkettő az a különös matek, hogy csak olyan ország tekinthető jogállamnak, amely beengedi az illegális bevándorlókat. Nem az, amelyik mindenben megfelel a lisszaboni szerződés előírásainak. Mert abban az esetben, ha a sorosista liberálisok politikai érdekei úgy kívánják, akkor az erősebb kutya elve érvényes az erősebb politikusokra is, ergo szerintük az emberek uralma felülírja az egész unió alapját jelentő joguralmat.

A vétó bejelentésével ugyanis szőr kerülhetett a palacsintába. Aggódnak az urak, hogy a dél-európai országok még a végén nem kapják meg azt a pénzt, ami megmentené őket a csődtől, ami az uniós vezetés alkalmatlanságát is bizonyíthatná.

Orbán Viktort ugyanis nagyon jól ismerik. Tudják róla, hogy ő nem viccel. A végsőkig elmegy ugyan a kompromisszum keresésében, de ha a nemzeti szuverenitásról, a szabadságról és függetlenségről van szó, akkor nem lehet eltéríteni a szándékaitól.

Még akkor sem, ha a legocsmányabb minősítésekkel akarják őt lejáratni, gyengíteni, ahogy azzal Verhofstadt is próbálkozott. Az uniós vezetés ugyanis láthatóan zokon vette, hogy a tagállamok szövetségét sorosista birodalommá átformálni akarók módszerét Orbán a Szovjetunióéhoz hasonlította. Ahogy Verhofstadt is tette az interjúban, ami akkor sem mentesíti a felelősség alól, ha ő nem élte meg azt az elnyomást, amelyet a keleti blokk országainak volt szerencséjük elszenvedni. Azt azért tudja, hogy egy ilyen – ráadásul teljesen helytálló – összehasonlítás nagyon ciki az úri demokraták pózában tetszelgő, de alapvetően saját érdekei után menő, a liberális diktatúrát igenlő minősíthetetlen alakoknak. A főnökük, Soros mondta, hogy őt tetteiben csak az üzlet érdekli, azok társadalmi hatásaival nem foglalkozik. Ha pedig a főnök így, akkor a sameszok is így. Verhofstadttól Gyurcsányig, Dobrevig.

A kétségbeesés jeleit mutatja az is, hogy a belga exkormányfő Orbánnal szemben még – undorító módon – az antiszemita kártyát is előhúzta az ügyben, mondván, a Soros György elleni kampánynak antiszemita felhangjai voltak. Nem voltak, ez természetes. Orbán Viktor a Die Zeitnek az antiszemitizmussal kapcsolatban így nyilatkozott: „Vállalom, hogy mindenkit kritizálok a politikai véleményéért, még azokat is, akik zsidók. Kit érdekel, hogy néhányan azt mondják, antiszemiták vagyunk? Nem vagyunk azok. Minket nem érdekel, hogy Soros György zsidó-e vagy sem. Soros György olyasmit akar, ami rossz Magyarországnak. Ő mondta ki először, hogy azokat az országokat, amelyek nem engedik be a migránsokat, meg kell büntetni, és el kell tőlük venni az európai uniós pénzeket.”

Mintha sejtette volna Verhofstadt, hogy Orbán Viktor olyan választ ad neki sunyi antiszemita vádaskodásaira, hogy a fal adja a másikat. A vétó visszavonását kierőszakolni akaró másik érvével ugyanis egyenesen a magyar embereket igyekezett a miniszterelnök ellen fordítani. A fogtündér azt az okosságot bányászta elő a fejéből, hogy „ez az első alkalom, amikor azt látom, hogy a költségvetési tárgyalásokat egy ország azért blokkolja, mert pénzt kapna. Vagyis lényegében a saját polgáraikat büntetik.” Magyarán Orbánék olyan hülyék, hogy még akkor is ellenállnak, amikor megfizetnék a szolgálataikat. Pedig egy fenét, csak jelent nekik valamit az, hogy haza és függetlenség. Verhofstadt pedig nyilván magából indul ki, amikor ilyeneket mond, hiszen a magyarok jól tudják, hogy Soros jónéhány képviselőt a markában tart, fizeti őket. Orbán ezért mondta rá, hogy ő a világ legkorruptabb embere. S mindenki ebbe a csoportba tartozhat, aki most a vétó miatt Magyarországot támadja, hiszen az ő utasítását hajtja végre. Ugye, kedves Verhofstadt úr?

Milyen érdekes, hogy a jogállamiságot mint megfoghatatlan politikai megfontolást zsarolási szándékkal ránk akarja ugyan erőltetni, de amikor nekik van szükségük az alapszerződések pontjainak érvényesítésére, akkor azonnal fontos lesz számukra az írott jog rendelkezése. Verhofstadt szerint ugyanis ha nem lehetséges a vétó visszavonása, akkor nincs más kiút, mint a megerősített együttműködés létrehozása a szerződés 326-os paragrafusa alapján, amely lehetővé tenné a többi 25 tagállam számára, hogy előrelépjenek az újjáépítési alappal Lengyelország és Magyarország nélkül. Végül is tehát édesmindegy, kinek a száján keresztül beszél Soros György, a lényeg ugyanaz: a kéz ugyan Ézsaué, de a hang Jákobé.

Mint fentebb jeleztem, Soros György már 2015–16-ban azt írta, hogy azokat az országokat, amelyek nem engednek be bevándorlókat, pénzügyileg meg kell büntetni. Ezt az álláspontot erősítette kétségbeesett nyilatkozatával Guy Verhofstadt.

Legyen bármi is a vita vége, a lényeg nem változik. Ahogy Orbán Viktor mondta: Magyarország egy fillérrel sem kapna kevesebbet, ha a megállapodás nem születne meg.

Az elveinket azonban nem adhatjuk fel, hiszen senki nem akar idehaza kevert népességű országban élni. Ezt az akaratukat a magyarok már több választáson határozottan kinyilvánították.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére