Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A „Donáth-módszer”

Fodor-Horváth Zsófia

2019.08.08. 17:30

Egy különösen kegyetlen és aljas embertípusról van szó. Megnyílt egy áldozat a 888-nak.

Pár napja került napvilágra az egyébként évtizedek óta pusmogott hír, hogy Donáth László volt MSZP-s képviselő, evangélikus lelkész, a momentumos Donáth Anna édesapja szexuálisan zaklatta kollégáit egy budapesti szeretetotthonban, ahol lelkészként jelenleg is dolgozik. A rendőrség megerősítette a hírt, mely szerint nyomozás folyik Donáth ellen szexuális visszaélés ügyében. Megkeresett minket egy olyan áldozat, aki több évig dolgozott Donáth intézményében, segítségével kirajzolódni látszik Donáth profilja: Egy különösen kegyetlen és aljas, de korántsem ritka embertípusról van szó.

„Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? »Jöjjön a tornaszobába, kedves!« És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle.

Nagyon karizmatikus egyéniségről van szó. Minden dolgozóval elhitette azt, hogy hálásak lehetünk azért, hogy ott dolgozhatunk. Senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök és komoly kapcsolatai vannak. És akkor ott megszeppenve, fiatal lányok főleg, csak ott álltunk és néztünk, hogy na most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk.

Hát persze, hogy nem lehetett bizonyítani! A másik, amit tudni kell erről a férfiről, hogy nagyon sokan szerelmesek belé, 16 és 90 év között. Merthogy egy ilyen karizmatikus személyiség, nagy orgánummal, meg ugye lelkész! A nőknek a felét úgy megnyeri, hogy azok tényleg hullaszerelmesek lesznek belé, innentől kezdve pedig elhiszi, hogy minden nőnél van esélye és bepróbálkozik. Azt meg, hogy a nő félelemből teszi, amit tesz, hogy nem mernek nemet mondani, azt már nem ismeri el. Neki ez is egy hódítása. Neki a nők a gyengéi. De a család az szent, mondta, hogy soha nem fog elválni, a család az szent. De a nőkről nem tud lemondani.

Különböző praktikákat kellett bevetni ellene. Általában ez a menekülés maradt, de volt, hogy nem használt, mert alap volt, ha elment egy fiatal kolléga mellett, hogy rácsapott a fenekére. A többi lányt is pofátlanul elkapta, volt, akinek a mellét, a fenekét megfogdosta. Borzasztó volt.

A felesége sem válik, de tud mindent, őt már valószínűleg nem érdekli, teljesen mindegy már neki. De mivel a család az szent, ezért együtt vannak.

Van egy tábor, aki azt mondja, hogy »Hát ez biztos nem igaz, ő nagyon rendes, ott tolt engem a tolószékben, nagyon rendes«; a másik fele pedig kezdi felnyitni a szemét, akik tíz éve ott élnek mondjuk az idősek otthonában. Nem tetszik nekik, de hát már mit tudnak tenni, elköltözni már nem fognak onnan.

Az egyházon belül is tudtak a dolgairól, de nem történt semmi. Hiába panaszkodtunk, hogy mi folyik ott.

A többi kollégával is beszélgettünk, örülünk, hogy kiderült végre ez a dolog, bár nem hiszem, hogy történni fog valami. De attól félünk, hogy ő most ezt ki fogja hegyezni arra, hogy »Jaj ezt most csak kitalálták ellene, mert az Anna a Momentumban van.«

Többnyire fiatal lányokat molesztált. Na most huszonévesek voltunk. Főleg huszonegykét évesek is dolgoztak ott nagyon sokan és hát, amikor odamegy az erős tekintélyével, hogy »jöjjön kedvesem« és már egyből fogja az embert, akkor megretten az ember! És hirtelen, ha valakinek megfogja a fenekét vagy a mellét, hát… teljesen… mesélték a kollégák, hogy azt se tudták, mit csináljanak, ledermedtek. És ugye erre mindig azzal hivatkozik, hogy »De senki nem utasított vissza!« De hát az ember abban a szituációban nem mondhatja azt, hogy nem, mert olyan szinten megrémül! Meg lesokkol.

Hiába nem dolgozom már ott, a mai napig tart tőle az ember.

Azt fogja felhasználni, hogy a nők fele beleegyezik ebbe a viszonyba, mert ugye szerelmes lesz. A Donáth-módszer, hogy megszerezzen egy nőt, az önbizalom-csökkentés módszere. Hát ő ezzel szokott indítani, hogy először odajön, ismerkedik, hogy »Jajj kedves, mióta dolgozik itt?« – megismerkedik. Következő alkalommal jön: »Minden rendben van?« – igen hogyne. Következő alkalom: »Jajj, látom meghízott egy kicsit. Valami probléma van? Nagyon karikás a szeme. Nagyon nem jól néz ki, ne hízzon el, olyan szép vékony nő volt.« Direkt ezeket sujkolja. És persze a negyedik alkalommal már ugye megtörik gyakorlatilag a stabil nő, és akkor, hát ugye… Persze rámozdul amúgy is az ilyen labilisabb nőkre. Hát jó, mindenkinél bepróbálkozik, de kifejezetten a gyengébbekre úszik ezzel a technikával. És akkor persze szegény önbizalom-hiányos nő már: »Jajj, de kedves velem a lelkész úr, hát törődik velem!« De hát valójában nem törődik, tudjuk mire megy ki a játék sajnos. A másik meg, hogy biztos a nők féltékenyek egymásra és ezért jelentették őt fel.

De egyébként tényleg jellemző volt rá nem is ez a kiabálás, hanem neki ilyen nagyon erős orgánuma van… Tehát belépett a házba a földszinten, mindkét szinten lehetett hallani, hogy belépett, mert olyan erős a hangja. Ez is egy ilyen megfélemlítés nála, hogy például: »Mi az a hajszál ott a földön?!« Tehát ő nagyon háklis az ilyenekre, tehát ezért robbant ki az a takarítós dolog is. Mert hogy ő nem tűri az ilyeneket egyáltalán. És azzal is elkezdett ott ordibálni gondolom, ahogy szokott. Ezt a fojtogatást én nem tapasztaltam nála, inkább csak ez a fogdosás volt.

Maradt a menekülés előle. Mint amikor megjött a vár ura régen a középkorban, rohantak el a szűzlányok. Ez is olyan volt mindig, az egész munkaidő alatt.”

Ha Önnek is van története Donáth László ügye kapcsán, amit elmesélne, a [email protected] e-mail címre várjuk levelét.

 

A szoci lelkész, a momentumos Donáth Anna édesapja szexuálisan zaklathatott nőket

A Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának az édesapja egy budapesti szeretetotthon több alkalmazottját is zaklathatta. Az érintettek sokáig nem mertek lépni az ügyben. Néhány hete azonban az egyik dolgozó szembeszállt az egykori politikussal. Állítólag szóváltás alakult ki köztük egy, a folyóson hagyott kocsi miatt, ám a vita gyorsan erőszakba torkollott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére