Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Foglalkozunk nőügyekkel: A nő minden vágya a férfi?

Fodor-Horváth Zsófia

2022.11.27. 10:00

Itt a Foglalkozunk nőügyekkel podcast legújabb része, vendég: Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója.

 

November van, a férfi egészség hónapja, múlt héten ünnepeltük a Férfiak Nemzetközi Világnapját, ezért a témánk adott: a Foglalkozunk nőügyekkel podcastban a legutóbbi adáshoz hasonlóan még most is a férfiakkal foglalkozunk – bár szerintem ebben nincs ellentmondás, mert a férfiügy nőügy is, ahogy az apaügyet sem lehet önmagában vizsgálni, de én vállaltan a rendszerszemléletben hiszek. Mit gondol erről Bedő Imre, a Férfiak klubja alapítója, aki „azon dolgozik, hogy a férfi ügyet leválassza a női ügyről?

A Foglalkozunk nőügyekkel podcast új adásából kiderül, hogy ezt ma már máshogyan gondolja, azt azonban határozottan kijelenti: Szerinte a történelem során nem volt férfiuralom, szerinte csak a tudományos világ mételye szivárgott be a közgondolkodásba a torzító kutatásaival és az ebből fakadó attitűddel, mely azt mondta: a férfiak elnyomták a nőket.

 

Nemcsak ez az egyetlen éles kijelentése Bedőnek: Elutasítja a feminista mozgalmak – szerinte – azon módszerét, amelynek eredménye, hogy a nők áldozati pozícióban tetszeleghetnek, miközben a történelem során – szerinte – sokkal több terhelés és elnyomás érte a férfit. Határozott elképzelése van arról, milyen a férfias férfi és milyen tulajdonságok mentén nevezhetünk valakit férfiasnak: Szerinte a felelősségvállalás, mint skála a belépő a férfiassághoz, ennek az elején áll a felelősségvállalás, a végén az önfeláldozás. Ezzel együtt azt is mondja, hogy ezekben a gondolatokban „semmi Bedő Imre nincs”, ő a gondolatait a kultúránkból meríti.

Gondolataink kevés közös pontjának egyike, hogy fiút nevelni a XXI. század egyik új kihívása, Bedő azonban állítja: szerinte a fiúneveléshez elengedhetetlen az erőszak. Hogy mit is ért pontosan ez alatt, vagy hogyan értelmezi a férfiasság parancsolatait, hogy miért gondolom azt, hogy sajátosan értelmezi a történelmi tényeket, az a teljes adásból kiderül.

 

Itt a Foglalkozunk nőügyekkel podcast legújabb, véleményütközésektől nem mentes része, hallgassátok:

 

Facebook


YouTube

Videa

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére