Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazudok a gyereknek, ha azt mondom, a Jézuska hozza az ajándékot? | Videó

Fodor-Horváth Zsófia

2022.12.15. 15:20

 

Biztosan mindenkinek van olyan élménye, amikor elment valahova, ahol azelőtt csak gyerekként járt: Az emlékeinkben a gyermekkori kép élhet például egy tárgyról, egy házról, egy szobáról, annak méreteiről, ami felnőttként sokkal kisebbnek látunk vagy milyen hosszúnak tűnt gyerekként egy autóút, amit aztán felnőttként megtéve nem is értünk, hogy hogyan érezhettük olyan hosszúnak. Egy gyerek nemcsak az időt és a teret érzékeli egészen máshogyan, mint a felnőttek, hanem a gondolkodása is más, ennek pedig idegrendszeri, érési-fejlődési folyamatokra visszavezethető háttere van.

A gyermek belső világát a varázslat, a csoda, a játék és játékosság jellemzik – ez a mesés, játékos varázsvilág, a fantáziájuk egyfajta menedék is: a mindennapi szorongást, de akár egy nagyobb veszteséget is itt és ezen keresztül tudják a lehető leginkább feloldani, az élet legbonyolultabb dolgait is a mesén és játékon keresztül tudjuk nekik elmagyarázni.

Hogy pontosan miért is olyan fontos a gyermekek számára megtartani a belső varázsvilágot, mit és hogyan érdemes mondani a Mikulásról, Jézuskáról és az ünnepekről, hogyan és mikor készítsük fel őket az „igazság” elfogadására, az a videóból kiderül!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére