Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs itt semmi látnivaló: szex és erőszak az RTL Klubon

Fodor-Horváth Zsófia

2021.01.22. 17:10

A Való Világ pont az a műsor, amelyről az is tudja, hogy épp mi történik benne, aki nem nézi, és ez leginkább a botrányoknak köszönhető. Ezek a botrányok generálják a nézettséget, a csatorna ezek miatt indítja el újra és újra a következő évadokat. Mindegy, melyik játékost szavazzák be, garantált, hogy lesz sírás, szarkavarás, az átlag alatti IQ és iskolázatlanság miatti nevetségesen ostoba jelenetek és szex. A mostani szériába pedig az erőszak is belefért. Egy párt alkot egy Fru és egy Renátó nevű játékos, akiknek kapcsolata tipikusan bántalmazó, szerepeik hozzák az alá-fölé rendelt, bántalmazott-bántalmazó leosztást. Renátó megalázó hangnemben kommunikál Fruval, konkrétan a „Húzzál a g*cibe, te balf*sz” és hasonló mondatok után pedig este, mintha mi sem történt volna, lefekszik a lánnyal, akit, ha annyira nem szeretne részt venni az aktusban, különböző manipulatív módszerekkel belekényszerít abba. Igen, ez a Való Világ, ez fut minden este az RTL Klub műsorán, az adásokat pedig bárki bármikor visszanézheti.

A legutóbbi incidens után egyetlen nőjogi aktivista volt, aki nem hagyta szó nélkül az esetet: a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal szélsőséges aktivistája, Mérő Vera. Kapcsolatba lépett a szerkesztőkkel, akik egy, a témára szakosodott szociológussal együtt behívták a műsorba, ahol elmondhatták, miért baromi káros egy ilyen műsor sugárzása. Mérő Vera ezután dicsőítő Facebook-posztot írt az RTL-ről, a csatornának szerinte kalaplengetés jár, amiért beengedték, hogy kifejtse véleményét. Szóval most már minden rendben, az RTL mossa kezeit, hiszen beengedte és meghallgatta a kritikus hangokat, Mérő Vera pedig megnyugodhat, szerepelt a tévében, elmondta, ami neki fontos. A műsor folytatódhat, ugyanazokkal a szereplőkkel és ugyanazon dinamikával, Fru pedig továbbra is ki van téve Renátó bántalmazásának.

Most kellene pedig csak kezdődnie az igazi felháborodásnak, hiszen a helyzet még durvább, mint eddig volt: az RTL azzal, hogy behívta az őket – joggal – kritizáló aktivistát, vállalta, hogy valóban nemcsak teret ad a bántalmazásnak a műsorában, hanem még közvetíti is azt, mindenféle következmény nélkül. De nem történik semmi, nem hallani több felháborodott hangot, sehol egy „elhatárolódom” facebookos profilképkeret.

Alig pár hete még hangos volt a közösségi média attól, hogy a miniszterelnök – egyébként elismerésének kifejezése mellett – asszonyságnak nevezte Karikó Katalin kutatót. Novák Katalin miniszter asszony nagyjából bármelyik, családok támogatásáról szóló bejelentését felháborodás övezi, mert „a kormány húzzon ki a méhemből”. De a #metoo mozgalom is huszonvalahány évvel ezelőtti eseteket hánytorgatott fel, és vitt tömegeket sárga rózsával az utcára. Most viszont, amikor főműsoridőben adja az RTL, ahogy egy lányt megaláz, bántalmaz és megerőszakol a párja, mindenki csöndben van. Még az egyik legszélsőségesebb aktivistát is sikerül elhallgattatni annyival, hogy adnak neki egy fél műsoridőnyi felületet, ahol ventilálhat, és elmondhat annyit, amennyit negyvenöt perc alatt el lehet mondani a témáról.

Ha a nőjogi aktivisták, feministák és a liberális elit nem szeretné arcon köpni magát, akkor még tegnap ki kellett volna állnia, és elhatárolódni az RTL Klubtól. Követelniük kellene, hogy a csatorna vegye le műsoráról a Való Világot, és soha többé ne sugározza azt. De nem teszik, helyette lapítanak. Mossák kezeiket, pont úgy, ahogy az RTL Klub, hiszen a leghangosabb közülük már bent járt náluk, elmondta, amit kell. Talán köze van a hallgatásuknak ahhoz, hogy az RTL beállt a homoszexuális párokat és szivárványcsaládokat támogató „A család az család” kampány mögé? Vagy egyáltalán, a nők jogaiért, a nagy egyenlőségért folytatott harc, az egész #metoo és társai nem is az elesett, bántalmazott, segítséget valóban igénylő nőkről szóltak? Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg erről van szó, az RTL ugyanis továbbra is egy bántalmazott lány gyalázásából gyárt magának nézettséget.

(Borítókép forrása: rtlmost.hu/A képen Renátó éppen beleköp barátnője, Fru szájába)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére