Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdődött a gyászmunka a baloldalon

888.hu

2022.04.04. 13:20

Balos megmondóemberek és politikusok posztjaiból szemezgettünk.

 

Mint ismert, a Fidesz elsöprő győzelmet aratott az országgyűlési választásokon, sorozatban negyedszer sikerült kétharmaddal győznie. Azonban ezt nem fogadta mindenki örömmel. Ezekből szemezgettünk.

 

Schilling Árpád

„Ez az egész rettenetes. Olyan, mintha ránk tolatott volna egy kamion. Miközben ezer és ezer önkéntes dolgozott hősiesen, éjjel-nappal, fizetség nélkül, pusztán hazaszeretetből, szolidaritásból, a magyarok jövőjéért és becsületéért aggódva. Kimondhatatlanul fáj, hogy látom a kétségbeesést azok arcán, akik mindent, de mindent megtettek azért, hogy Magyarország legalább egy centit emelkedjen a mocsárból. Igazságtalan ez az eredmény, aminek pusztítóak lesznek a következményei.”

 

 

Cseh Katalin

„Letaglózó eredmény született. Fájó eredmény. De egyetlen fojtogató rezsim sem tart örökké. (...) Tudtuk, hogy egy olyan rendszerben kell megküzdenünk a Fidesszel, amit ők a saját kényük és kedvük szerint alakítottak az elmúlt tizenkét évben. Hogy a közmédia még véletlenül sem független, hanem a Fidesz kiszolgálója, ahol négy év alatt öt perc jut az ellenzéknek. Hogy egy brutális propagandagépezet támad mindenkit, aki a Fidesz ellenfele. Hogy állami erőforrások százmilliárdjai fölött rendelkeznek Orbánék, miközben az egyetlen céljuk az, hogy minden eszközzel kivérteztessék ellenfeleiket.”

 

 

Perintfalvi Rita

„MA GYÁSZNAP VAN, A MAGYAR DEMOKRÁCIA GYÁSZNAPJA, de mégis! Hatalmas veszteség ért minket, akik hiszünk a demokráciában, Európában és a nyugati kultúra fennmaradásában. Magyarországon teljhatalomra jutott a szélsőjobb: Fidesz-KDNP, Mi hazánk. Győzött a demagóg propaganda, a gyűlöletpolitika és a korrupció. Tragédia.”

 

 

Puzsér Róbert

„Pusztító, elsöprő, megsemmisítő kudarc. Mától mindent másképp kéne csinálni, mint eddig, és valószínűleg ez sem változtatna a helyzeten. Az Orbán-rendszer propagandahazugságára, korruptságára és elaljasultságára való hivatkozás többé semmit nem jelent, ez a rendszer ugyanis legitim – fájdalmas, de igaz, úgyhogy el kell ismerni. Nincs jelentősége annak, hogy a hatalom megbillentette a csocsóasztalt: Orbán Viktor akkor is győzne, ha az ellenzék a maga által megalkotott választási rendszerben, egyenlő eséllyel, egyenlő médianyilvánossággal, egyenlő mennyiségű plakáthelyen kampányolva hívná ki.”

 

 

Péterfy Gergely

„Semmi rendkívüli nem történt, Magyarország egy (vagy két) fokkal megint szarabb hely lett, egy kicsit megint többen fognak elmenni az országból, mint akik eddig tervezték, ismét megbizonyosodhattunk, hogy a közvéleménykutatás egzakt tudomány, és megkaptuk a lehetőséget, hogy végignézzük, ki páholyból, ki a kakasülőről, ahogy Magyarország tökéletesen magára marad Európában – ez azért történelmi kuriózum, ínyenceknek való. Gyertek kirándulni Umbriába.”

 

 

Dániel Péter

„Őszinte részvétem a szerencsétlen magyar népnek és sok erőt az elkövetkező időszakhoz... mert rettenetes lesz sajnos! (...) Azt hiszem, hogy egy darabig eltűnök a virtuális térből, mert nem tudok, nem is vagyok képes foglalkozni ezzel a megalázó és reménytelen helyzettel. Ezért is bocsássatok meg nekem kedves barátaim!”

 

 

Hadházy Ákos

„AZ ÖSSZEFOGÁS KEVÉS. TELJES MEGÚJULÁS ÉS IGAZI ELLENÁLLÁS KELL. Tudom, hogy az ország egyik fele ma reggel elkeseredve ébredt, a levegővétel is nehezen megy, szinte képtelenség megmozdulni is. De néhány dologról most azonnal beszélnünk kell. Az első és legfontosabb, amit ki kell mondanunk, hogy ez egy ELCSALT VÁLASZTÁS volt. Nem elsősorban tegnap csalták el, hanem az elmúlt 12 évben, a szemünk előtt: a propagandagépezet, a Fidesz pártkatonává besorozott polgármesterek, az EU-s támogatásból fizetett kegyencek és a pincsikutya szintjére süllyesztett »független« intézmények, ezek mind hozzájárultak a tegnapi eredményhez. A legnagyobb csalás évek óta a szemünk előtt zajlott: elcsalt választás az, ahol az állami tévében négy év alatt öt percet beszélhet az ellenzék. Elcsalt választás az, ahol a kormány évek óta folyamatosan kampányol óriásplakátokon és még az utolsó hónapban, a hivatalos kampány alatt is a kormány hirdette Orbánt a plakátokon (demokráciákban csak ezért megismételnék a választást).”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére