Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány ügyvédje az ördög ügyvédje?

Magyar Nemzet, 888.hu

2021.04.09. 15:00

Czeglédy Csaba fizethette a Borkait lejárató tartalmak hirdetéseit?

 

A HVG írta meg péntek délelőtt, hogy Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki Az ördög ügyvédje ügyében – olvasható a Magyar Nemzetben.

Gyurcsány Ferenc ügyvédje ugyanis vélhetően átadta a portálnak a kihallgatás jegyzőkönyvét, amelyből kiderült: tagadta, hogy köze lenne Az ördög ügyvédjéhez.

A hatóság szerint viszont

Czeglédy segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Facebook-oldalon megosztott tartalmakat és a Borkai-botránnyal kapcsolatos honlapot és videófelvételeket a szélesebb nyilvánosság megismerje.

A rendőrség bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja Czeglédy Csabát, mivel a gyanú szerint ő fizetett Az ördög ügyvédjeként elhíresült Facebook-oldal hirdetéseiért.

Czeglédyvel szemben emellett többmilliárdos költségvetési csalás miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, de az sem elhanyagolható körülmény, hogy a politikust évekkel ezelőtt adócsalásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Gyurcsány ügyvédje korábban tagadta, hogy köze lenne a Borkai-ügyet nyilvánosságra hozó, külföldről üzemeltetett internetes oldalhoz, és a HVG-hez eljuttatott dokumentumok szerint ugyanezt állította a mostani kihallgatásán is, bár méltatta az oldal tevékenységét.

Emellett vallomásában elmondta, szerinte a gyanúsításból nem derült ki, hogy posztra vonatkozik-e a hirdetés, ha viszont arra, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatokat kezelték jogosulatlanul.

Czeglédy arra is hivatkozott, hogy a szexuális tartalmú felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette.

Az ügy érdekessége, hogy Az ördög ügyvédje a napokban új poszttal jelentkezett a közösségi médiában, amelyben

százmillió forintot ajánl azoknak, akik prominens fideszes politikusok botrányos élethelyzetéről releváns bizonyítékot juttatnak el az oldal által létrehozott e-mail-címre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére