Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme Alföldi Róbert reménytelen magyargyûlölete

Sümeghi Lóránt

2016.09.09. 11:28

A Nemzeti Színház volt igazgatója továbbra is úgy gondolja, december elsején stílszerû lenne kiadni a románoknak az intézményt annak érdekében, hogy megünnepelhessék Erdély megkaparintását.

Mandiner.hu: "Amikor kiadta a románoknak a magyar Nemzeti Színházat, hogy ott ünnepeljék Erdély megkaparintását? Komolyan, még azt sem (bánta meg - a szerk.)?"

Alföldi: "Nemcsak azt ünneplik. Azt hiszem, most is kiadnám. Nem dafkéből. Azért, amiért akkor is kiadtuk. Hogy segítsük a megoldást. Hogy pofázzunk róla."

Mint ismert, 1918. december 1-jén tartották a magyarországi románok gyulafehérvári nemzetgyűlésüket, ahol a megjelent 1228 küldött kinyilvánította azon szándékát, hogy Erdély, a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros – összesen 26 történelmi vármegye – csatlakozzon a Román Királysághoz. Az elszakadás egyoldalú határozat eredménye volt, mely az erdélyi magyarságot teljesen megfosztotta az önrendelkezés jogától. A román nacionalista politika eredményeképpen december 1-jét, nemzeti ünnepként tartják számon a románok.

(Mandiner, Rubicon)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére