Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki annak örül, aminek tud

888.hu

2022.04.25. 11:20

Nekik ez jutott.

 

Amint arról a 888.hu beszámolt, Emmanuel Macron hivatalban lévő államfő nyerte a francia elnökválasztás második fordulóját vasárnap, győzelmet aratva jobboldali szuverenista kihívója, Marine Le Pen felett.

 

Szlovéniában is választást tartottak, itt a Robert Golob vezette, újonnan alapított balközép Szabadság Mozgalom (Gibanje Svoboda) nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani.

 

Emmanuel Macron győzelme és Janez Jansa bukása eufóriát váltott ki a magyar baloldal prominens alakjai sorában.

 

Mutatunk néhány megnyilvánulást.

 

Márki-Zay Péter

„Szeretettel gratulálok Macron elnök úrnak mai győzelméhez, újraválasztásához a francia köztársaság elnökének. Decemberi találkozónk nagy megtiszteltetés volt számomra, már akkor sok sikert kívántam a választáshoz. Magyarország érdeke egy erősebb és fejlődő Unió és NATO – ezért is örülök Emmanuel Macron újraválasztásának.”

 

Dobrev Klára

„Az európai gondolat a mai napon győzelmet győzelemre halmozott. Ezen a gyönyörű vasárnapon egyszerre két országban győztek Európa barátai, és súlyos vereséget szenvedtek ellenfelei.
Franciaországban a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel győzött Emmanuel Macron, míg Orbán Viktor térségbeli szövetségese és barátja, Janez Jansa és az általa vezetett populista jobboldali Szlovén Demokrata Párt elvesztette a választásokat. Mindkettő pazar hír Európa barátainak, mert mindkét országban az Európai Uniót gyöngíteni akaró erők vesztettek befolyást. Persze, tudom én is. Van egy ország, ahol Európa ellenlábasa meg tudta hosszabbítani hatalmát. Mi, magyarországi demokraták, merítsünk erőt barátaink mai győzelméből!”

 

Szabó Tímea

„Franciaországban és Szlovéniában is kikaptak ma Orbán szélsőjobbos haverjai a választásokon. Hiába a szlovén propagandasajtóba ölt magyar kormány milliárdjai, hiába a Le Pennek adott magyar gigahitelek, Európában még működik a társadalmak immunrendszere. Akkor már csak a sajátunkat kell meggyógyítani.”

 

Donáth Anna

„Gratulálok Emmanuel Macronnak! A szavazatok 58%-ával nyerte meg ma a francia elnökválasztást, megakadályozva ezzel, hogy az Európai Unió szétesésében érdekelt Marine Le Pen váljon az egyik legnépesebb európai ország vezetőjévé.”

 

A magyar baloldal tehát nagyon örül, hogy külföldön az ő szájuk-íze szerint alakulnak a dolgok.

Ettől még a magyar valóság – amivel igazán foglalkozniuk kellene – az ez:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére