Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy nyomatták a légkondit az egyiptomi klímakonferencián, mintha nem is lenne klímakatasztrófa

Filipp Dávid

2022.11.10. 14:00

Még szerencse, hogy az EU-s vezetők az európaiakat arra kérik, hogy otthon azért legyenek szívesek lekapcsolni a berendezést.

 

Manapság az a trend, hogy klímaaktivistáknak álcázott klímakretének beszabadulnak múzeumokba, ahol felbecsülhetetlen értékű festményeket támadnak meg különböző ételekkel, majd odaragasztják magukat.

Volt már célpont többek között

  • Pablo Picasso Mészárlás Koreában című festménye,
  • Vincent Van Gogh Napraforgók című világhírű alkotása,
  • Johannes Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című festménye.

A szomorú helyzet az, hogy a klímakreténeknek nem sikerült ezúttal sem rátalálni a fókuszra.

 

Ezekben a napokban tartották az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáját (COP27) az egyiptomi Sarm-es-Sejkben. Az Európai Uniót Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke képviselte.

Charles Michel a konferencia plenáris ülésén tartott beszédében hangsúlyozta, hogy sürgősen cselekedni kell az éghajlatváltozással kapcsolatban, ugyanakkor elismerte, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja bonyolultabbá tette a helyzetet. Ezzel összefüggésben rámutatott, hogy az EU elkötelezettsége a klímasemlegesség iránt továbbra is erős, dacára az energiaválság által okozott kihívásoknak, melyet még tovább súlyosbított az, hogy Oroszország fegyverként használja az energiaellátást.

De csak hogy értsük, hogy a brüsszeli elit milyen képmutatásra képes.

 

A konferencia alatt Egyiptomban jó meleg volt, de a COP27 résztvevői ebből gyakorlatilag semmi nem érezhettek, ugyanis

úgy nyomatták a légkondit, mintha kötelező lenne.

 

Értjük, ugye?

Elmennek Egyiptomba szépeket mondani és a szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos további lépéseket sürgetni, közben pedig úgy használják a légkondicionálót, mintha legalábbis nem is lenne klímakatasztrófa!

A német Bild című lap beszámolója szerint

a tárgyalótermekben a résztvevők néha sálakat viseltek, mert olyan hűvös volt.

Ez egy.

Kettő: az elmúlt időszakban semmi másról nem szólt a brüsszeli politika, mint hogy fűts kevesebbet, csavard le a légkondit stb.

Olaszországban és Németországban a gázhiánytól való félelmek miatt különböző adagolási intézkedéseket vezettek be arra vonatkozóan, hogy bizonyos épületeket mennyire lehet fűteni vagy hűteni.

Mi ez, ha nem kettős mérce? Amit az elitnek lehet, nehogy már az átlag adófizetőnek is lehetséges legyen. Példát kellene mutatni inkább, nem?

Zárásként pedig szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani Ursula von der Leyen egyik augusztusi Twitter-bejegyzését:

Az egész EU-ban bevezetik az energiatakarékosság intelligens módjait. A légkondicionálás kissé magasabb hőmérséklete például lenyűgöző eredményeket hoz. (...) Együtt takarékoskodunk az energiával a biztonságos tél érdekében.”

 

 

Egy másik bejegyzésében pedig amiatt ájuldozott, hogy

az otthoni fűtési hőmérséklet mindössze 1°C-kal való csökkentése egy év alatt mintegy 7%-os energiamegtakarítást eredményezhet.”

 

 

Hát jó.

Legyen akkor így!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére