Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Abu-Dzabiban celebrált szentmisét Ferenc pápa

Horváth Tamás

2019.02.05. 10:35

A katolikus egyházfõ a szelídség üzenetét közvetítette a keddi szertartáson.

Ferenc pápa szabadtéren mutatott be szentmiseáldozatot a hivalkodó felhőkarcolók és a luxus hazájának számító Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban. Az egyházfő olasz nyelvű szentbeszédében Jézus hegyi beszédéből idézett, amelyben boldognak nevezi a lelki szegényeket és a szelídeket.

A pápa rámutatott: nincs szükség nagy tettekre vagy emberfeletti erőfeszítésekre ahhoz, hogy a hegyi beszéd szellemének megfelelően éljünk.

Ferenc szerint Jézus nem kérte, hogy remekművek létrehozásával vagy kivételes erőfeszítésekkel hívjuk fel magunkra a figyelmet.

Mindössze annyit kért, hogy alkossunk meg egy műremeket: a saját életünket, ez pedig senkinek sem lehetetlen"

– hangsúlyozta.

Majd hozzátette:

minden bizonnyal nem könnyű távol élnetek az otthonotoktól, érezni a szeretteitek hiányát, miközben lehet, hogy a jövőtök éppen a bizonytalanság ködébe vész, de az Úr hűséges, és nem hagyja el nyáját."

Krisztus földi helytartója ezzel arra utalt, hogy a nagyjából kilencmilliós Egyesült Arab Emírségekben élő mintegy egymillió katolikus legnagyobb része külföldi vendégmunkás.

Ferenc pápa az első katolikus egyházfő, aki ellátogatott az Arab-félszigetre, az iszlám szülőhazájába. A Zajed-stadionban tartott miséjére 100 országból mintegy 135 ezer hívő és érdeklődő gyűlt össze. A vallási szertartáson mintegy négyezer muszlim is részt vett, beleértve több kormányzati tisztségviselőt.

A katolikus egyházfő egy vallásközi konferenciára érkezett az Egyesült Arab Emírségekbe vasárnap este. Látogatásán a keresztények és a muszlimok közötti együttműködés szorosabbra fűzéséért és a regionális háborúk ellen emelt szót.

A kereszténység vagy más, az iszlámtól eltérő vallás gyakorlása nem minden Perzsa-öbölbeli országban engedélyezett. Míg az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kuvaitban a keresztények imádkozhatnak templomokban vagy más, különleges engedéllyel rendelkező helyeken, addig Szaúd-Arábiában tilos az iszlámon kívül más vallás gyakorlása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére