Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Annyira szörnyûek az új Star Wars-filmek, hogy röpülhet a Lucasfilm feje

Forisek Ádám

2018.06.28. 11:18

Megszabadulhatunk végre a lila hajú admirálisoktól és a feminista genderdroidoktól? Olyan híresztelések kaptak szárnyra, melyek szerint Kathleen Kennedy távozhat a Lucasfilm élérõl, a stúdiónál ugyanis többen annyira kártékonynak ítélik a munkásságát, hogy inkább lecserélnék õt.

Bennfentes értesülésekre hivatkozva az olvasható az IGN-en, hogy szeptembertől elválnak a Lucasfilm és Kathleen Kennedy útjai. Mióta George Lucas eladta a Lucasfilmet a Disney-nek, Kennedy lett a stúdió elnöke, tehát ő felel az új Star Wars-filmekért...

...legalábbis mostanáig. Ugyanis ha minden igaz, a Disney-nél zárt ajtók mögött már javában zajlanak a tárgyalások Kennedy leváltásáról, ám egyelőre Bob Iger Disney-vezérigazgató nem találta meg az utódot. J.J. Abrams neve merült fel, de miután a franchise ekkora mélyrepülésbe került, inkább senki nem akarja átvenni a poszttal járó felelősséget egy ilyen megosztott, feszült környezetben.

És hogy pontosan miért is akarnak megszabadulni Kathleen Kennedytől?

Nos, a Star Wars haláltusája Az utolsó jediknél kezdődött: hiába érkeztek már a premier előtt is egyértelmű utalások például Mark Hamill részéről azzal kapcsolatban, hogy ebből baj lesz, Kennedy mégis gond nélkül rábólintott a katasztrofális forgatókönyvre. Bár a VIII. rész ugyan 1,3 milliárd dollárt hozott a konyhára, és egekig magasztalták a marketingesek kritikusok, de így is minden idők megosztóbb filmje lett, a rajongók csalódását nem tette zsebre a Lucasfilm feje.

Ami miatt azonban Kennedy biztos kegyvesztetté vált, az a Solo: Egy Star Wars-történet csúfos bukása. A Solo összbevétele a május 24-i premier óta 202 millió dollár az észak-amerikai mozikban, és a legoptimistább elemzők szerint a globális jegyeladásokkal együtt sem fogják már elérni a 400 millió dollárt.

Mindez pedig összecseng azzal a néhány napja felmerült hírrel, hogy en bloc parkolópályára kerülnek a spinoffok, így a Boba Fett és az Obi-Wan Kenobi életéről szóló film is. Ezt ugyan a stúdió cáfolta, de attól még komoly pánikot okozott az, hogy Han Solóval nem sikerült kasszát robbantani, hiszen ő azért mégiscsak egy népszerű karakternek számít.

Végül pedig Kennedy azzal is hibát követett el, hogy egyszerűen nem érdekelte a Star Wars-filmek nézőközönsége. Hiába csempészte bele – néha már kínosan nyíltan – a feminista és a kapitalizmusellenes üzeneteket a filmekbe, ha a főleg férfiakból álló rajongótábort ez nem érdekli.

Kathleen Kennedynek tehát finoman szólva sem sikerült felvirágoztatnia a franchise-t. Le kell szögezni ugyan, hogy a távozásáról szóló hírek csak pletykák, de már hónapok óta futótűzként terjednek a híresztelések, és a Lucasfilmnél senki nem vette eddig a fáradtságot, hogy megcáfolja azokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére