Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aranyérmet nyert egy magyar pezsgő a világbajnokságon

888 - MTI

2020.11.23. 20:54

A hetedik éve megrendezett Champagne- és Pezsgő-világbajnokságra 2020-ban rekordszámú, 1073 nevezés érkezett a világ mintegy 30 országából.
Aranyérmet nyert az idei Champagne- és Pezsgő-világbajnokságon (CSWWC) a Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője.

A CSWWC nemcsak a legnagyobb, de egyben a legszigorúbb nemzetközi verseny is, ahol kizárólag pezsgőket értékelnek. A zsűritagok az alapító Tom Stevensonnal az élen mind elismert specialisták, kimagasló kóstolási tapasztalattal. A két héten át tartó vakkóstoló során céljuk, hogy a világ legjobb pezsgőit díjazzák, így csak arany- és ezüstérmeket ítélnek oda, és mindhárom zsűritag egyetértése szükséges az éremhez – emlékeztet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a Kreinbacher Birtok.

Mint közölték, idén Tom Stevenson mellett Essi Avellan Master of Wine és Simon Stockton champagne-nagykövet vett részt az október 26-ától két teljes héten át tartó vakteszten. Márkus György champagne-specialista, aki korábban tartalék bíraként, tavaly pedig zsűritagként pontozott, idén az utazási korlátozások miatt nem tudott közreműködni.

A háromfős zsűri a verseny biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében egy angliai birtokra vonult el, ahol többszörös tesztelés után kezdték meg a munkát. Régiónként és stílusonként kóstolták végig a több mint ezer beküldött tételt.

Ebben az évben 19 ország került fel az éremtáblázatra – a kelet- és közép-európai régióból csak Magyarország és Bulgária nyert aranyat –, összesen 128 arany és 237 ezüst született.

A zsűri ezek közül választja ki az országonként és kategóriánként legjobbnak ítélt pezsgőket: a nagydíjakat, világbajnoki trófeákat és az abszolút világelsőt december 7-e és 11-e között, ezúttal online hirdetik ki.

A magyar mezőnyből aranyéremmel jutalmazott Kreinbacher Brut Classic 2016 Magnum tradicionális módon készül, furmint és chardonnay szőlőkből, palackos erjesztéssel és érleléssel.

Különlegessége, hogy 1,5 literes, a pezsgő fejlődése szempontjából legoptimálisabb méretű palackban három évig érlelték.

A Kreinbacher két további pezsgője lett ezüstérmes: a Prestige Brut és a Prestige Brut 2016 Magnum, amely a birtok legkiválóbb tételének évjáratos, hosszabban érlelt változata.
A partiumi Kárásztelek Pezsgőpincészet szintén sikerrel, két ezüstéremmel zárta a versenyt, Carissa Blanc de Blancs és Carissa Classic Brut pezsgőjével.

A CSWWC 2020 nemzetközi mezőnyében Franciaország és Olaszország egyaránt 47 aranyérmet szerzett. A tradicionális pezsgők szülőhelye, a franciaországi Champagne mellett az olasz Trento és Franciacorta régiók pezsgői is szépen szerepeltek.

A champagne-ok között ismét tarolt a Louis Roederer, ők érdemelték ki az Év Pezsgőkészítője címet. A presztízscuvée-k között a Cristal hat arannyal tűnt ki a mezőnyből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére