Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Búskomor nép a magyar - derült ki a boldogságfelmérésbõl

888.hu

2016.03.17. 12:48

Minden évben megvizsgálják, hogy melyik a világ legboldogabb nemzete. Magyarországot viszonylag búskomor népek lakják. A szírekkel sem járnák túl jól, mert õk a legboldogtalanabbak most a Földön.

Március 20. a boldogság világnapja, erre készülve az ENSZ kiadta  a "World Happiness Report 2016" című tanulmányát, melyben a világ 157 országát boldogságuk alapján rangsorolja. 

400 forint már a lángos, nem mosolyog Áder János

A legfrissebb felmérés szerint a dán, a világ legboldogabb nemzete, ám rögtön utánuk a svájciak következnek, a magyarok viszonylag búskomornak számítanak, hiszen mi a lista vége felé kaptunk helyet. Mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Áder János évente kétszer mosolyog.  Még a románok is beelőztek. A posztkommunista országok közül Magyarország a legszomorúbb, még a terrortámadások sújtotta Izraelben is nagyobb a chill, mint a béke szigetének számító Magyarországon.

Európában mindenki boldog, kivéve a magyarok

Európa északi felében az emberek boldogabbak, mind délen – állapítja meg a tanulmány. Az ENSZ elemzését olvasva az az érzése támad az embernek, hogy a skandináv országokban élni a világ legmenőbb dolga,  a listán harmadikként rangsorolt izlandiak pedig egyenesen dúskálnak az endorfinban.

A tíz legboldogabb ország között szerepel Norvégia, Finnország, Kanada, Hollandia, Új-Zéland, Ausztrália és Svédország, a tizenegyedik helyen Izrael végzett, amelyet Ausztria, az Egyesült Államok, Costa Rica és Puerto Rico követi.

A kutatásban megjegyzik, hogy a 14. helyen végzett Costa Rica példaértékű, amely a lakosság elégedettségét tekintve rengeteg, jóval gazdagabb országot megelőzött.

A boldogságfaktor megállapításához a következő szempontokat vették figyelembe
  1. egy főre jutó GDP

  2. szociális támogatás mértéke

  3. várható élettartam

  4. Szabadságjogok

  5. korrupció mértéke

  6. társadalmi felelősségvállalás

Togó, Burundi, Szíria - itt mindenki szomorú 

Manapság Burundiban a leglehangolóbb élni, a lista utolsó helyén szereplő ország ugyanis  tele van pesszimista emberekkel, ám Szíriában sem túl rózsás a helyzet (2. legboldogtalanabb ország).

Magyarország 23 helyet javított, hiszen a tavalyi 104. helyről feljött a 81-re, ám Románia, Észtország, Paraguay is megelőzi hazánkat.

GDP helyett boldogságot mérnek Bhutánban

Bhutánban a Himalájától keletre  a boldogság sokkal fontosabb, mint a bruttó hazai össztermék. Tibet és India között elfekvő ország olyannyira fontosnak tartja a boldogságot, hogy egyenesen alkotmányos kötelesség a lelki békére törekedni. Bhután a Himalája egyetlen buddhista országa és jelenleg az a legsúlyosabb problémája, hogy túl sok fiatal fát vágnak ki imazászlónak, így nehezen tartható a szintén alkotmányban előírt cél, hogy az ország 60 százalékának erdőnek kell lennie.

A világon jelenleg öt helyen - Bhutánban, Ecuadorban, Skóciában, az Egyesült Arab Emírségekben és Venezuelában - emelték miniszteri rangra a boldogság ügyét, és külön Boldogság Minisztériumot hoztak létre. 

Tanulnunk kéne Buthántól!

(World Happiness Report)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére