Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ebben a videojátékban a "sokszínûség jegyében" írták át a történelmet

Sümeghi Lóránt

2018.06.03. 15:30

Az októberben polcokra kerülõ Battlefield 5 nevet viselõ, first-person shooter játékmenetet kínáló videojáték készítõi inkább megmásítják a történelmet, csakhogy megfeleljenek a liberális, genderügyi elvárásoknak.

Hatalmas felháborodást váltott ki a gamerek világában, hogy a Battlefield készítői a legújabb, októberre tervezett játékukban immár egy női főhős kiválasztását is lehetővé tették, akinek ráadásul műkarja van. Az elégedetlen rajongók szerint ezzel tudatos történelemhamisítást végeztek el a készítők, mivel a Battlefield 5-ös kiadása kifejezetten a második világháború küzdelmeiről szól. 

Márpedig akkoriban nem voltak a frontvonalon rohangászó, ejtőernyőző, tankokat és repülőket vezető, géppuskákat és rakétákat kezelő nők. Akkoriban sokkal inkább katonai háttérmunkát és egyéb, az osztagok ellátásával összefüggő feladatokat láttak el.

A felháborodásra a videojáték készítői is reagáltak.

Közleményből kiderül, szó sincs tévedésről vagy hibáról, szándékosan kerülték a második világháború ezen részletét korhűen ábrázolni, ugyanis elmondásuk szerint

a játék elkészítésekor figyelembe akartuk venni a sokszínűség és az inkluzivitás jelentőségét."

Magyarán, hiába vallja magát az egyik legprofibbnak – az akár történelmileg hű videojátékok előállításában is – a sorozatot kiadó Electronic Arts, vannak olyan politikai elvárások, melyeknek akár még a történelemhamisítás árán is meg kell felelni.

Egy elégedetlen felhasználó szerint "soha sem szabad letagadni a történelmünket csak azért, mert az megsért egyeseket". Egy másik pedig úgy kommentálta a botrányos magyarázkodást, hogy: "Mi lesz a következő újítás? Egy rózsaszín hajú, robotlábbal közlekedő Adolf Hitler"?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére