Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyi pénzt gyûjtött az evangélikus egyház a közel-keleti keresztényeknek

Bertha László

2018.02.06. 11:43

Tizenötmillió forint adományt gyûjtött a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) a közel-keleti konfliktus áldozatai és az üldözött keresztények megsegítésére.

A 2017 adventjében gyűjtött adományokat az MEE Országos Irodája továbbítja az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A segélyszervezet a pénzből a Moszul melletti Bashiqa településen nyújt segítséget a visszatelepülő keresztény családoknak házaik újjáépítésében és életük újrakezdésében.

A közleményben kitértek arra is, hogy az MEE diakóniai szolgálata az Európát elérő migrációs hullám kezdete óta igyekszik – lehetőségeihez mérten – támogatni a válságövezetekből érkező, ínséget szenvedő rászorulókat.

A bajor evangélikusokkal többször tárgyaltak már arról, miképpen segíthetnék elő a háború elől elmenekültek szülőföldjükre való visszatérését vagy ahhoz közel maradását. Az MEE által is alapított, Irakban állandó képviselettel működő Ökumenikus Segélyszervezet kiemelten támogatja a térségben élő rászorulókat.

Tesszük mindezt azért, mert úgy gondoljuk, hogy felelős keresztény ember nem lehet közömbös a közel-keleti térségben a radikális iszlám pusztítása miatt súlyosan szenvedő emberek, különösen az ottani keresztények sorsa iránt”

– fogalmaz a közleményben az MEE két vezetője, Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére