Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két évtized után vették észre, hogy hamis képek függnek a múzeum falain

Nagy Gábor

2018.04.28. 22:30

Az Etienne Terrus francia festõrõl elnevezett mûvészeti múzeum pénteken sokkoló közleményt adott ki: ebbõl kiderült, festményeik többsége hamis, nem eredeti.

Az Etienne Terrus francia festőről elnevezett művészeti múzeum pénteken sokkoló közleményt adott ki: ebből kiderült, festményeik többsége hamis, nem eredeti.

A dél-franciaországi Elne városka Étienne Terrus műveinek szentelt múzeumot tavaly zárták be, mivel egyrészt renoválják az épületet, másrészt komoly fejlesztéseket hajtanak rajta végre. Pénteki közleményük mégis megdöbbentő: az intézmény Terrushoz köthető archívumának több mint a fele hamis (82/140). A szakértők 160 ezer euróra becsülték a múzeumot ért kárt. De csak eddig. A múzeum vezetője a sajtónak katasztrófáról beszélt, aki szerint az is hihetetlen, hogy 20 évig hamis festményeket mutattak be a látogatóknak.

Etienne Terrus alkotásait azért kezdték el vizsgálni, mert egy művészettörténész (Eric Forcada) számos anomáliára bukkant korábban a festő munkásságával kapcsolatban. Például: olyan épületek is szerepeltek a képeken, amik a kép "készítésének" idejében még nem is léteztek. Nem sokkal később fel is állítottak egy bizottságot, amely megkezdte a képek hitelességének vizsgálatát. Most pedig kiderült, hogy a Terrushoz köthető archívum számos darabja hamis, a művész 1922-es halála után készülhetett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére