Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már nem oroszok, hanem ukránok táncolnak egy 19. századi festményen a brit Nemzeti Galéria szerint

888.hu

2022.04.06. 09:10

A jelenlegi orosz-ukrán háborús helyzet miatt gyorsan meg kellett változtatni Edgar Degas francia impresszionista 19. századi festményének nevét „Orosz táncosnők”-ről „Ukrán táncosnők”-re.

 

A festmény eredeti nevét azután törölték, hogy Mariam Naiem ukrán művész és aktivista levelet írt számos nyugati művészeti múzeumnak.

Naiem „mikrógyőzelemnek” tartja, hogy a galériát sikeresen rá tudta kényszeríteni arra, hogy beadja a derekát.

 

 

A galéria közleményében elismerte, hogy a névváltoztatás a nyilvános nyomásgyakorlás eredményeként történt, és semmi köze nem volt a Degas munkásságáról felfedezett új információkhoz.

A festmény címe évek óta vita tárgya, és a tudományos szakirodalom is foglalkozik vele.”

– mondta a szóvivő a Guardiannek. „A jelenlegi helyzet miatt azonban az elmúlt hónapban fokozott figyelem irányult rá, ezért úgy éreztük, hogy ez a megfelelő pillanat a festmény címének frissítésére, hogy az jobban tükrözze a festmény témáját.”

A galéria hivatalos honlapján található leírás szerint az 1890-es pasztell- és szénfestményen szereplő táncosok „szinte biztosan ukránok, és nem oroszok”, anélkül, hogy további magyarázatot adnának.

Az átnevezés egy újabb példa arra, hogy az orosz kultúrtörténetet most a ruszofóbia hullámának részeként kitörlik.
– írta meg a Summit News.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére