Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Méghogy a magyar nem tud összefogni a bajban: másfél hét alatt tíz Szolidáris Akciócsoport alakult országszerte

888.hu

2020.03.25. 19:53

A helyi önkormányzatokkal együttműködve az időseket a bevásárlásban, a kisgyermekes családokat a gyermekfelügyeletben, a diákokat pedig az online tananyag elsajátításában segítik a koronavírus-járvány végéig.

Mint arról a vehir.hu cikke alapján mi is beszámoltunk, március 16-án Szolidáris Akciócsoport Veszprém néven elindult az a közösségi kezdeményezés, amely a veszélyhelyzet idején a rászorulókon hivatott segíteni.

A jó példa ragadós – szokták mondani. S valóban, a veszprémieket követve az elmúlt másfél hétben kilenc Szolidáris Akciócsoport alakult, így összesen már tíz van az országban (Veszprém, Várpalota, Ajka, Sopron, Kóny, Szekszárd, Litér, Budapest IV. kerület, Budapest XV. kerület, Baja).

Az alulról szerveződő, a helyi önkormányzatokkal együttműködő csoportok az időseket a bevásárlásban, a kisgyermekes családokat a gyermekfelügyeletben, a diákokat pedig az online tananyag elsajátításában segítik a koronavírus-járvány végéig.

Ezen felül informatikai eszközök (elsősorban laptopok) beszerzésével támogatják azokat a nehéz sorban élő családokat, ahol a gyermek – számítógép híján – eddig nem tudott részt venni a távoktatásban.

Mint azt a múltkori cikkünkben is leírtuk, a veszprémi Szolidáris Akciócsoport közösségi oldalára kikerült első poszt szerint a helyi fiatalokat a Depositum hitvédelmi Facebook-oldalon március 15-én meghirdetett Nemzeti Szolidaritás veszélyhelyzeti 12 pont sarkallta arra, hogy szervezett formában segítsék a honfitársaikat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére