Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyszerű kezdeményezés: Szolidáris Akciócsoport alakult Veszprémben

888.hu

2020.03.17. 12:30

Az időseket a bevásárlásban, a kisgyermekes családokat a gyermekfelügyeletben, a diákokat pedig az online tananyag elsajátításában fogják segíteni a koronavírus-járvány végéig.

Szolidáris Akciócsoport Veszprém néven elindult az a közösségi kezdeményezés, amely a koronavírus-járvány idején a rászorulóknak szeretne segíteni. Az önkéntesek elsősorban az idősek, a kisgyermekes családok és az online tananyaggal nehezen megbirkózó diákok számára fognak segítő jobbot nyújtani – közölte a vehir.hu helyi hírportál.

Az akciócsoportot létrehozó veszprémiek magukat nemzetben gondolkodó, lokálpatrióta fiatalokként határozzák meg, akik számára kiemelten fontos a tágabb értelemben vett haza (Magyarország) és a szűkebb értelemben vett lakóhelyük (Veszprém) is.

A csoport közösségi oldalára kikerült első poszt szerint a helyi fiatalokat a Depositum Facebook-oldal által március 15-én meghirdetett Nemzeti Szolidaritás veszélyhelyzeti 12 pont motiválta a Szolidáris Akciócsoport létrehozásában.

A közösség teljes egészében önkéntes alapú, és olyan 16-49 év közötti segítőket várnak, akik heti 1-2 órát rá tudnak szánni, hogy munkájukkal segítsenek a jelenleg három legszükségesebb területen:

  • idős embereknek elsősorban a bevásárlásban, hogy a legveszélyeztetettebb társadalmi csoport tagjainak minél kevesebbet kelljen kimozdulni otthonról;
  • olyan kisgyermekes családoknak, akik nehezen tudják megoldani a gyermekfelügyeletet;
  • diákoknak, akiknek nehézséget okoz az online tananyag.

Az akciócsoport a saját működését is úgy alakította ki, hogy az megfeleljen a járvány visszaszorításáért tett központi intézkedéseknek. Így elsősorban online történik az önkéntesek eligazítása, valamint az önkormányzatnál létrehoznak egy központi telefonszámot is, amin bárki kérhet információt a kezdeményezésről, akár önkéntesnek állna, akár igénybe venné a segítséget.

A csalások és visszaélések kiszűrése érdekében az önkormányzat, valamint a helyi idősotthon munkatársai is részt vesznek a szervezésben, személyesen ők fogják az idősekkel tartani a kapcsolatot.

A csoport létrehozói arra kérik a veszprémieket, hogy akinek segítségre van szüksége, vagy tud ilyenről a környezetében (szomszéd, rokon, esetleg akinek nincsen internet-hozzáférése), jelezze a Szolidáris Akciócsoport Veszprém Facebook-oldalon, vagy e-mailben az [email protected] címen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére