Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin külföldi származású balettművészek honosítási okiratát adta át

888.hu/MTI

2022.12.17. 17:10

A Magyar Nemzeti Balett együttes nyolc külföldi származású táncművésze – közöttük több orosz-ukrán házaspár – Novák Katalintól, Magyarország köztársasági elnökétől vette át honosítási okiratát szombaton délelőtt A diótörő című balettelőadás előtt a Magyar Állami Operaházban, Budapesten.

 

A táncművészek állampolgársági esküt tettek a dokumentumok átvételét megelőzően gyerekeik jelenlétében a színpadon, ezt követően pedig elénekelték a magyar himnuszt az ezerfős nézőközönség előtt.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az eseményen elmondta, hogy jelképesnek tartja a vegyes házasságban élő párok állampolgársági ceremóniáját. „Mindenki érti, hogy miről van szó, az emberek és a népek egyenlőségéről, a közöttük való béke megteremtéséről” – fogalmazott, külön kitérve arra: egy orosz szerző balettelőadása előtt kerítettek sort az alkalomra.

A művészek évek óta Budapesten élnek, életüket a magyar balettnek szentelik – húzta alá a főigazgató. A „nemzeti balett” azt jelenti, hogy a magyar állam támogatja az együttest; arra törekednek, hogy a világ legkiválóbb művészei legyenek a társulat tagjai – fűzte hozzá.

 

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója (j) beszédet mond külföldi származású balettművészek honosítási okiratának átadásán az Operaházban 2022. december 17-én. Mögötte Novák Katalin köztársasági elnök (j4), Soproni Tamás, Terézváros polgármestere (j3) és Perényi Mária anyakönyvvezető (j2). A Magyar Nemzeti Balett együttes nyolc külföldi származású táncművésze – közöttük több orosz-ukrán házaspár – az államfőtől vette át honosítási okiratát A diótörő címû balettelőadás előtt.MTI/Máthé Zoltán

 

 

Az eseményen állampolgári esküt tett az ukrán származású Golovinya Julija címzetes magántáncosnő és a fehérorosz Radzius Mikalaj magántáncos; az orosz Sztarosztyina Krisztina címzetes magántáncosnő és az ukrán Kekali Jurij magántáncos; az orosz Melnyik Tatjána balettművész és az ukrán Melnyik Vlagyiszlav tánckari művész; a kazah Tanikpajeva Alija balettművész és az orosz Tyimofejev Dmitrij balettművész.

Golovinya Julija és Radzius Mikalai A diótörő előadásban is szerepel.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére