Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Te elszívnál egy spanglit Juhász Péterrel?

Horváth József György

2016.04.21. 14:38

Szerdán a marihuána legalizációjáért tüntettek a Parlament elõtt. A gandzsások egy évet adnak a kormánynak. A tüntetésen volt, aki még a hangfalakat is legalizálná, sõt még egy kedves távol-keleti fiatalember is üdvözölte a 888 olvasóit. VIDEÓ A CIKKBEN!

Õszintén kezdem sajnálni Juhász Pétert. Az Együtt alelnöke annyira nem trendi a fiatalok körében, hogy még a Kossuth téren a marihuána legalizálásáért tüntető szmókerek sem osztozkodnának vele a gandzsán. Nem állítjuk, hogy Juhász Péter támogatja a fiatalok drogfogyasztását, de annyi biztos, hogy a politikus szerdán délután 4 óra 20 perctől együtt demonstrált a marihuána legalizációjáért tüntetőkkel a Kossuth téren. Amint megláttuk, felmerült bennünk a költői kérdés, amit több békés tüntetőnek is feltettünk:

Te elszívnál egy spanglit Juhász Péterrel?

Az általunk megkérdezett válaszadók 100 százaléka sajnos nemmel válaszolt. Természetesen először Juhászhoz mentünk oda, aki egy rövid bemutatkozást követően karját kitárva azt harsogta, hogy nem hajlandó nyilatkozni nekünk, és semmilyen körülmények között nem akar szerepelni egy felvételünkön sem. Ezért büntiből és természetesen a politikus iránti tiszteletből nemcsak, hogy képet, de videót sem teszünk ki róla a cikkben. Peace & Love.

Amúgy a rendezvényt úgy hirdették meg, hogy április 20-án 16:20-tól a magyar szmókerek csapatnak egy békés, ám hatalmas bulit, de a rendezvényre kiérkezve teljesen más látvány fogadott minket. A Kossuth tér közepén egy elhagyatott kis színpad volt felállítva, a területet pedig minimum 40 szigorú pillantású rendőr biztosította, ami valljuk be már magában elég buligyilkos körülmény. A Facebook-esemény szerinti 6100 résztvevőből nagyon jó szívvel kerekítve is max 200 ember üldögélt és lézengett elszórtan a nemzet főterén. Mint megtudtuk, a buli azért nem indult be a meghirdetett kezdés időpontjában, mert a szervezők nagy része csak úgy lelépett valahová. Állítólag a színpadi elektronikát ellátó aggregátorral volt valami gebasz.

A szervezők a Facebook-eseményen közzétett 12 jointjuk (pontjuk) mellett ezt az üzenetet közölték:
"Talpra magyar szmókerek! A fogyasztók vegzálása rengeteg időt és pénzt emészt fel, miközben nem segít a komolyabb terjesztők kézre kerítésében. A brit rendőrség pár éve kerek perec kijelentette, hogy szemet huny a füvezők felett, de még a saját fogyasztásra termesztők ellen sem fog eljárást indítani, vagyis önhatalmúlag dekriminalizációt hirdetett. Április huszadikán, együttes erővel és békés demonstrációval fogjuk a magyar kormány tudtára adni, hogy márpedig az orvosi marihuána legalizációja, vagy legalábbis a dekriminalizációja, csak és kizárólag jó hatással lenne az országra, az ellenőrzött árusítással járó adóbevételekről nem is beszélve... Lesz zene, beszédek, és közös perfromansz a Parlament előtt: egy nagy ganja levelet fogunk megformázni egy paragrafus-jellel együtt. DJ: Mr Skunk & Ritchey Dixon (RC Sound); Host: G Ras (Riddim Colony). Gyertek és adjunk hangot a véleményünknek, ugyanis 2016-ot írunk és az mégsem járja, hogy míg az egész világ legalizál addig a magyar büntető törvénykönyv szigorít...

A rendezvény fényét csorbította, hogy a vártnál sokkal kevesebben csatlakoztak, amit a jelenlévők szomorkás derűvel konstatáltak. Mivel a szervezők leléptek, ezért a valóban békésen tüntető "tömeg" zene és útmutatás nélkül maradt. Mivel a szervezők nyomatékosan arra kértek mindenkit, hogy ne szívjanak be az esemény alatt, ezért az unatkozó demonstrálók egyre nagyobb kört alkotva üldögéltek és labdáztak a téren.

Gyenge próbálkozás

A hangulat családias volt, de az embernek mégis olyan érzése támadt, hogy az egészből hiányzik a lélek és a valós akarat, na meg persze a konga és a didzseridu. Végül több mint egy óra csúszás után az egyik magát nem főszervezőnek tituláló srác beállt a kör közepére, hogy a részvételi demokráciáról tartson kiselőadást, majd a résztvevőkkel együtt egy ad hoc demokráciajáték keretében megszavazták az este menetrendjét és a 12 jointot. Az esemény ennél a pontnál vált teljesen unalmassá és égett ki véglegesen, a tüntetni vágyók arcára is kiült a közöny. A legtöbben mást vártak, bevalljuk mi is nagyobb csinnadrattára számítottunk, de hát ez van. 

Íme egy rövid összefoglaló videó az eseményről. Csekkoljátok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére