Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tetszik a nagybátyád? Összekötnéd vele az életedet? Semmi akadálya!

888.hu

2022.09.18. 17:59

Akár hiszed, akár nem, ez nem csak a Trónok Harca univerzumában lehetséges.

 

A cikk nyomokban spoilert tartalmazhat!

 

Csigatempóban haladunk előre a szokásos szeretett sorozatunkkal, a Sárkányok Házával. Az elmúlt részt túlfűtött szexualitás jellemezte, mely okozott némi örömet az elvakult rajongók számára.

 

De mi is történt?

 

A kis hercegnő (Rhaenyra), a Vastrón örököse felfedezte szexualitását – nem egy, hanem rögtön két férfival. Az egyik a nagybátyja (Daemon), a másik pedig személyes testőre és lovagja (Ser Criston Cole) volt. S míg az elsővel nem jutott egyről a kettőre, mert a nagybácsi végül visszakozott (pedig a légyottra stílusosan egy bordélyban került volna sor), addig utóbbival, dacból – vagy csak mert kancás volt – sikerre vitte a „szüzesség elveszése” projektet.

 

 

Volt is belőle balhé, no nem az utóbbiért.

A kedves papa a nagybácsival töltött intim pillanatokért rágott be, de nagyon. Oly annyira, hogy ez a kanos nagybácsi számára száműzetést, a kis hercegnő számára pedig kényszerházasságot jelentett.

 

A Trónok Harca világáról eddig is tudtuk, hogy előfordulhat a beltenyészet. Cersei és Jaime Lennister testvérrománca már ismerős minden Trónok Harca rajongó számára, néztünk is nagyokat, mikor az első évad első részében egymásnak estek a Stark-kastélyban.

 

 

S mint ahogy egy korábbi cikkemben már említettem, a Targaryenek körében is igen gyakori volt a vérfertőzés. Gyakran testvért testvérrel házasítottak, annak érdekében, hogy hatalmukat maguknál tudják tartani.

A hercegnő és nagybátyja románca, a Lennister testvérekkel ellentétben, ugyanakkor felperzselte a rajongók vérét, ráadásul nemcsak a nőkét...

 

@probablyjoecline Especially after the way he charged into battle like that 🥵 .. I'm sorry 😅 #houseofthedragon #gameofthrones #targaryen #daemontargaryen #mattsmith ♬ original sound – 🌒

 

Még mielőtt mindenki megbotránkozna azon, hogy hogyan lehet összeboronálni két családtagot, felhívnám a figyelmet arra, hogy ez nem is olyan szokatlan dolog, mint ahogy azt mi gondoljuk.

A magyar Ptk. (a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről) negyedik, családjogi könyve tartalmaz egy érdekes bekezdést a rokonnal történő házasság kapcsán.

Íme:

4:12. § [Rokoni, hozzátartozói kapcsolat]

(1) Érvénytelen

a) az egyenesági rokonok házassága;

b) a testvérek egymással kötött házassága;

c) a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága; és

d) az örökbefogadónak az örökbefogadottal az örökbefogadás fennállása alatt kötött házassága.

(2) A testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házassága nem érvénytelen, ha a jegyző e házassági akadály alól a házasságkötés előtt vagy a házasság fennállása alatt felmentést ad. Felmentés akkor adható, ha a házassággal létrejövő kapcsolat a születendő gyermekek egészségét nem veszélyezteti.

 

A törvény első bekezdésének felsorolása taxáció, vannak közöttük elhárítható és elháríthatatlan érvénytelenségi okok (házassági akadályok). Eképpen elháríthatatlan akadály az egyenesági rokonok és a testvérek egymással kötött házassága, míg elhárítható a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával és az örökbefogadónak az örökbefogadottal kötött házassága (az örökbefogadás megszűnése után).

Mint ahogy arra a törvény is utal, a magyar jog szerint – akárcsak a Trónok Harca világában – ha a kis hercegnő össze kíván házasodni a nagybátyjával, jegyzői felmentéssel lehetséges, azzal a kitétellel, ha „a házassággal létrejövő kapcsolat a születendő gyermekek egészségét nem veszélyezteti”.

 

A magyar jog állásfoglalása a vérfertőzés kapcsán egyértelmű: a társadalom erkölcsi felfogásával ellenkezik, hogy vérrokonok egymással házasságra lépjenek. Ráadásul ontológiai szempontból sem szerencsés. Az antropológiai kutatások pedig kimutatták, hogy a történelem során szinte mindig és mindenütt tiltották/tiltják. (Ritka esetben kivétel volt az uralkodói testvérek házassága.)

 

Mindenesetre izgalmas volt nézni, ahogy a sorozat készítői párhuzamba állították ezt a „tiltott, de szenvedélyes szerelmet” az öreg király „szürke és unalmas” légyottjával.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére