Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezren tanulhatnak külföldön

2015.10.06. 11:22

Budapest, 10:00

Új ösztöndíjprogramot indít az EMMI. A Campus Mundi pályázat keretében 6700 hallgató folytathat külföldi tanulmányokat 2021-ig. A program célja, hogy 2025-re tízről húsz százalékra nőjön a külföldi részképzéseken áthallgató egyetemisták aránya. Az ösztöndíjprogramot több mint 9 milliárd forintból finanszírozza a minisztérium.

A kormány decemberben elfogadott stratégiája szerint fontos, hogy a magyar felsőoktatás bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe. Ennek két iránya van: egyrészt a magyar hallgatók részvétele külföldi részképzéseken, másrészt a külföldi hallgatók Magyarországra csábítása.

Jelenleg 25 ezer külföldi hallgató tanul hazánkban, ebből kilencezren az orvosképzésben költségtérítéses formában. Az EMMI célkitűzése, hogy 2020-ra 40 ezerre nőjön a külföldi hallgatók aránya a magyar felsőoktatási intézményekben.

A 9,2 milliárd forintos összeg 25 százalékára a Pest megyei és fővárosi, 75 százalékára a vidéki egyetemeken és főiskolákon tanuló diákok pályázhatnak.

Az ösztöndíjprogram keretein belül az egyetemek és főiskolák lehetőséget kapnak arra is, hogy nemzetközi kiállításokon és egyetemi expókon képviseltethessék magukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére