Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint százmillió halálos áldozatot szedett a világtörténelem legpusztítóbb pestise

Horváth Tamás

2019.02.25. 13:02

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja.

Az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, annak emlékére, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Ez az esemény azért is szimbolikus, mert ettől fogva nem volt kérdés, hogy Magyarország a kommunista blokk részévé válik, a honi kommunisták szovjet segítséggel aláássák a jogállamot és szolgasorba taszítják a magyar nemzetet.

A mai napon az 1947. február 25-i történésekre és a kommunista diktatúrák áldozataira emlékezve országszerte programokat rendeznek.

Több mint százmillió áldozat

A világtörténelem legpusztítóbb pestise összesen több mint százmillió halálos áldozatot szedett. Ezen eszme nevében csak a Szovjetunióban mintegy 20 millió embert gyilkoltak meg, Kambodzsában a Pol Pot-rezsim idején az ország egyharmadát kiirtották, de jelentős volt a halálos áldozatok száma Kínában is.

A kommunista rezsimek – mivel a legtöbb országban illegitim módon jutottak hatalomra – csakis erőszakkal tudták fenntartani befolyásukat, s nagyon sokan kerültek lágerekbe, börtönökbe. Az áldozatok valódi számát megsaccolni, és a történetüket feltárni nagyon hosszú időt vesz majd igénybe, hiszen az adatok hiányosak, sok dokumentum eltűnt Magyarországon is – mondta Bognár Zalán történész egy hétfői interjúban. 

Közel harminc évvel a Szovjetunió felbomlása után azonban még mindig nem lehet csupán múlt időben beszélni a kommunizmusról, a világon még ma is van néhány kommunista vagy kommunisztikus berendezkedésű állam, ahol a már jól ismert módszerek alkalmazásával a kommunizmus halálos áldozatainak száma is folyamatosan növekszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére