Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

36 migránst a kisbuszával szállító külföldi embercsempészt fogtak el

888 - MTI

2020.12.08. 15:44

Az illegális bevándorlókat a külföldi férfi Ausztriába próbálta meg átcsempészni – közölte a Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a férfi múlt szombaton egy kisbusszal érkezett meg Ásotthalom környékére, ahol egy előre megbeszélt helyen 36 külföldi állampolgárt vett fel a járműbe. Az utasok korábban illegálisan léptek Magyarország területére, a sofőr pedig Ausztria felé akarta szállítani őket.

A rendőrség az M7-es autópályán ellenőrizte a járművet, ekkor találták meg a külföldieket.

A férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást.

Mivel a gyanúsítottnak nincs magyarországi lakcíme és tartózkodási engedélye, az ügyészi indítvány szerint feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne, ami megnehezíthetné a bizonyítást, így a nyomozás érdekei csak a letartóztatásával biztosíthatók.

A Budakörnyéki Járásbíróság bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. január 8-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a terhelt és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére