Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Adócsalás miatt kapcsolt le a NAV egy őrző-védő céghálózatot

888.hu, MTI

2021.05.28. 11:45

Országos akcióban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy dunántúli család által irányított őrző-védő céghálózatot milliárdos adócsalás gyanúja miatt. A NAV nyomozói a Terrorelhárítási Központ (TEK) támogatásával csaptak le a bűnszervezet vezetőjére, aki két társával már letartóztatásban van.

 

A NAV pénteken közölte az MTI-vel: a kiterjedt céghálózatban több száz vagyonőrt foglalkoztattak sűrűn váltott „bukócégeken” keresztül.

Nemcsak a bérhez kapcsolódó adókat, járulékokat nem fizették meg, hanem fiktív számlákkal a fizetendő áfájukat is csökkentették.

Ezzel a módszerrel több mint egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek, és jelentős piaci előnyt is szereztek a személy- és vagyonvédelmi szektorban”

– tették hozzá.

A bűnszervezet fegyverekkel és harcművészeti képzettséggel is rendelkező vezetőjét nagy testű kutyákkal őrzött külterületi ingatlanjában fogták el a TEK-esek.

A hatalmas birtokon kapták el a bűnbanda egyik ukrán állampolgárságú tagját is, akiről kiderült, hogy lejárt okmányokkal, engedély nélkül tartózkodik Magyarországon, ezért – a NAV értesítésére – az illetékes idegenrendészeti igazgatóság is intézkedett az ügyben.

A hatóság kiemelte:

A bűncselekmény súlyát jelzi, hogy az egyik fő gyanúsított megpróbált elszökni a helyszínről és elrejtőzni, de a nyomozók rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.”

Közölték, hogy az online számlarendszer valós idejű adatainak köszönhetően a nyomozók nagy összegű követeléseket tudtak biztosítani, és bankszámlákat, ingatlanokat is zár alá vettek csaknem egymilliárd forint értékben, így

az okozott kár jelentős része megtérülhet.

A nyomozás különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik. A szervezet vezetői – ha bűnösségük bebizonyosodik – 20 év szabadságvesztést is kaphatnak – olvasható a közleményben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére