Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyházbüntetést kér az ügyészség a Molotov-koktéllal fenyegetőző férfira

888.hu, MTI

2021.03.17. 11:30

Minősítsék terrorcselekménnyel fenyegetésnek egy tavaly tavasszal Molotov-koktélos támadással fenyegetőző férfi tettét, és fegyházbüntetést szabjanak ki rá – indítványozta az ügyben másodfokon eljáró ítélőtáblánál a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

 

Dávid Lajos fellebbviteli főügyészhelyettes szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék február 4-én egy év börtönre ítélte a vádlottat közveszéllyel fenyegetés és rongálás miatt.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a férfi 2020. április 23-án reggel felhívta a rendőrség segélyhívó számát, és intézkedést kért, mert szerinte a Covid-19 vírussal összefüggő járványhelyzet ellenére egy közeli szupermarketben túl sok ember tartózkodik. Aznap délután újból felhívta a segélyhívót, és sérelmezte, hogy a bejelentése óta semmilyen változás nem történt. Közölte, hogy a rendőrségnek két napja van rendet tenni, ellenkező esetben „maffiamódszerekhez” folyamodik, és maga szünteti meg a kifogásolt helyzetet Molotov-koktéllal. Kifogásolta a multinacionális vállalatok járványhelyzet idején tanúsított magatartását, valamint antiszemita jellegű kijelentéseket is tett.

Ezután lement az áruházhoz, és a falára, hirdetőtáblájára alkoholos filccel antiszemita, trágár kifejezéseket írt.

Az ügyészség a vádlottat terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével és a falfirka miatt rongálás vétségével vádolta, a bíróság azonban csak a rongálás esetében állapított meg a váddal egyező tényállást.
Az elsőfokú bíróság szerint ugyanis a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetést például akkor lehetett volna megállapítani, ha a vádlottnál tartott házkutatáson olyan anyagokat foglaltak volna le, amelyek felhasználásával legalább az objektív lehetősége fennállt volna a Molotov-koktél elkészítésének és a robbantás végrehajtásának. A törvényszék szerint a férfi ugyanakkor a közveszéllyel fenyegetés bűntettét elkövette – idézte fel a főügyészhelyettes.
Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyészség is fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva azt kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlott tettét közveszéllyel fenyegetés helyett minősítse terrorcselekmény elkövetésével fenyegetésnek, és a vádlottra hosszabb idejű, fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki – áll a közleményben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére