Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kódolt üzenetküldő alkalmazást számolt fel több európai ország rendőrsége

888

2023.02.04. 11:55

Bűnszervezetek által használt kódolt üzenetküldő alkalmazást számolt fel több európai ország rendőrsége, a művelet során negyvenkét embert őrizetbe vettek, kábítószer- és gyógyszergyártó laboratóriumokat, készpénzt és fegyvereket foglaltak le – közölte pénteken a holland rendőrség.

 

A nyomozók egy több mint két éve tartó vizsgálat keretében Belgiumban, Németországban és Hollandiában tartottak házkutatásokat. A 2020 szeptemberében indított művelet során sikerült bezárni az Exclu Messenger üzenetküldő alkalmazást is.

A holland rendőrség pénteki közleménye szerint a nyomozók öt hónapja jutottak hozzá a bűnözők által használt kódolt kommunikációs csatorna adataihoz, és így olvashatták az üzeneteiket.

A francia, olasz, svéd rendőrség, valamint az európai közös rendőri szervezet, az Europol és az Európai Unió Büntető Igazságügyi Együttműködési Ügynöksége (Eurojust) is részt vett az Exclu Messenger kapcsán folyó nyomozásban.

A rendőrök két droggyártó laboratóriumot, egy kokainfeldolgozót és több kilogramm kábítószert, valamint négymillió euró (1539,8 millió forint) értékű készpénzt, luxuscikkeket és fegyvereket foglaltak le – közölte a holland rendőrség.

A mintegy háromezer ember – közöttük mintegy 750 holland nyelvű előfizető – által használt Exclut mobiltelefonokra lehetett letölteni, és hat hónapra 800 euróba került a felhasználóknak.

 

MTI

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére