Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Súlyosabb büntetéseket vár el a közvélemény a pedofilokkal szemben

888

2021.05.09. 14:14

A közvélekedéssel egybehangzóan kívánja szigorítani a pedofil bűncselekményeket elkövetők büntetéseit a jogalkotó.

Jelenleg ugyanis túl enyhe büntetési tételeket használ a Btk. Alapesetben felfüggesztett szabadságvesztéssel is megúszhatják a pedofil bűncselekményeket elkövetők, de minősített esetben sem gyakori, hogy évtizedekre bezárnák az ilyen visszataszító cselekmények tetteseit.

A Magyar Nemzet írása szerint figyelemreméltó, hogy a jogalkotók is azt hangsúlyozzák, hogy a pedofíliát a legszigorúbb büntetésekkel szükséges megtorolni, és mindegy, hogy miként követik azt el.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának a vezetője a szerdán leleplezett, a darkweben üzemelő magyar pedofil fórum kapcsán azt írta:

A pedofíliának már a gondolata is undorító, szülőként pedig a legdurvább vélemények és reakciók is érthetőek. Egy gyermeket egész életére tönkre tesz, ha pedofil áldozatává válik. Az internet mocska és korlátozhatatlansága pedig csak növeli a veszélyt, ami jelenleg sem kicsi. Mi, szülők – és minden jóérzésű ember – csak egyet tudunk biztosan: bármi áron meg fogjuk védeni a gyermekeinket! Azonnal szigorítani kell a szabályokat, és a lehető legszélesebb körben fel kell lépni a pedofília ellen! Jövő héten nyilvánosságra hozom azokat a javaslatokat, melyeket majd a parlament elé terjesztek

A cikkből az is kiderül, hogy a pedofília orvosi jelenség, és a büntetőjogban nincs definiálva, ugyanakkor a köznapi értelemben vett pedofília több, a Btk.-ban meghatározott bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható.

A legsúlyosabb, pedofíliával kapcsolatba hozható büntetőjogi tényállások azok a különféle szexuális bűncselekmények, melyek során az elkövető szexuális interakcióba lép a gyermekkorú, tizennégy év alatti áldozattal.

A jelenlegi szabályozásról az eredeti cikkben olvashatsz még részletesebben:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére