Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Személyiségtolvajt vett őrizetbe a rendőrség

888.hu

2021.07.15. 07:30

Az ukrán állampolgárságú férfit elfogatóparancs alapján a lengyel hatóságok fogták el – írta a police.hu csütörtökön.​

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán még 2017-ben indult nyomozás, mert olyan információk jutottak a hatóság tudomására, hogy

több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, aki korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használta fel az okmány igénylése során.

A nyomozás megállapította, hogy egy 39 éves ukrán állampolgár 2016. április 21-én bement a II. kerületi kormányhivatalba, ahol a fenti módszerrel magánútlevél kiállítását kezdeményezte, ezzel a közhiteles nyilvántartásba valótlan adatokat rögzítettek. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőt akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást vele szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő ukrán állampolgár valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa használt adatok alapján nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A nyomozás során megállapították a férfi valós adatait,

majd a lengyel hatóságok elfogták, és átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 39 éves ukrán állampolgárt a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére