Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint harminc gyanúsított ellen emelnek vádat a drogbanda ügyében

888.hu

2021.08.27. 09:30

Két évvel ezelőtt a rendőrség egyszerre több helyszínen mintegy 10 embert tartóztatott le a bandából, a nyomozás idén ért véget, és mintegy harminc gyanúsított ellen emelnek vádat.

 

A Készenléti Rendőrség két évvel ezelőtt összehangolt akció keretében egyszerre tíz helyszínen tartott razziát.

A budapesti, törökbálinti, debreceni és szegedi lakcímeken végrehajtott kutatások mérlege akkor közel másfél kiló kábítószer volt, többek között marihuána, amfetamin és extasytabletta.

A drogon túl a nyomozók porciózáshoz, méréshez, higításhoz és tároláshoz használt eszközöket, valamint fegyvereket is lefoglaltak – írta a police.hu.

Az idő előrehaladtával – a kábítószer-terjesztő bűnbanda kapcsolatainak feltérképezésével – egyre nőtt a gyanúsítottak száma, csakúgy, mint a dílerek ellen beszerzett bizonyítékok köre. A büntetőeljárás során a nyomozók előtt körvonalazódott, hogy a kilenc terjesztő között rokoni kapcsolatok is vannak. A csapat élén az a debreceni S. Zoltán állt, akinek felesége és édesanyja is tevőlegesen részt vett a drogbizniszben.

Míg a férfi neje leginkább a kábítószer csomagolásában segített párjának, addig a mama a drog árusításából vette ki a részét.

A családnak a droghoz való mindennapi viszonyát bizonyítja, hogy a fiatal pár esküvője előtti legény-, illetve leánybúcsún a vendégek számára felkínált menü része volt az amfetamin is, amelynek értékét természetesen beleszámították a buli részvételi díjába.

A büntetőeljárás során a rendőrök kilenc főt jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, míg 23 főt kábítószer birtoklásával. A kilenc terjesztő közül öten bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg négyen szabadlábon vannak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére